La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un abril de lectures sense malbaratam­ent

Les editorials preparen un Sant Jordi amb novetats que aborden la gastronomi­a i la nutrició des d’òptiques molt variades i conviden a devorar les seves pàgines carregades d’idees

-

Juli Soler que estás en l s l s r C llero Planeta Gastro + stroso &

E u r o In nte i Cristi, n - & Rosamerón

Culler de Pau (O Grove. Pontevedra), el seu rebost de les Ries Baixas i l’horta i les tècniques ancestrals adaptades estan reflectits a O llibre Culler de Pau (Montagud Editores). Inés Butrón, gran coneixedor­a de la història de la nostra gastronomi­a, s’endinsa al camp per ficar-se en el fang i ser l’ombra d’una sèrie de ramaderes en la mirada i actitud de les quals entreveu el futur d’un ofici ancestral. Gastrosofí­a (Rosamerón) és un dels primers títols d’aquesta nova editorial, que aquí aposta pel pensament sobre el menjar i les experiènci­es respecte a alguns dels més filòsofs més importants. Caldrà esperar el 27 d’abril per comprar Cocina con Joseba Arguiñano (Planeta), el primer llibre d’aquest cuiner, pastisser i forner basc de suculent cognom, en què aporta les seves receptes de cuina dolça i salada condimenta­des amb l’empatia heretada.

Sobre Cuina o barbàrie! (Ara Llibres) ja n’hem escrit les últimes setmanes en aquestes pàgines: el recomanem tant pel discurs de pur sentit comú però més necessari que mai de la seva autora, la cuinera Maria Nicolau, com per la seva deliciosa prosa. Cada vegada més les cerveses ens sedueixen per la creativita­t dels seus envasos. El dissenyado­r danès Peter Monrad ho mostra a Craft Beer Design (Gestalten).

Un altre toc d’atenció del prestigiós nutricioni­sta Julio Basulto: a Come mierda ( Vergara), deixa clar que, si ens acollim a l’accepció de merda de la RAE com a “cosa mal feta o de mala qualitat”, hauríem d’incloure moltíssims comestible­s en aquest concepte i, sobretot, evitar-los. ●

No us perdeu ‘La ciencia de la microbiota’, que ens endinsa en un univers de bacteris necessaris

- Duet de tàrtars que resulta excel·lent completat amb una perfecta crema agra. - Magnífique­s ostres “especials” de les Claires de Marennes. - Cranc reial. Tant en txangurro com la pota bullida. Si la butxaca us ho permet, acompanyeu-lo d’una mica de caviar.

- Pasta siciliana, amb tomàquet, tàperes i gambes, pura delícia.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain