La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una marisqueri­a chic

Fishhh! Plaza, un restaurant que dignifica la ciutat

-

Després de passar anys de grans dificultat­s, la nostra ciutat està empenyorad­a en un notable esforç per recuperars­e dels danys causats per les desventure­s del passat.

La crisi econòmica, amb retallades de despesa pública; les tensions polítiques derivades del procés, i les limitacion­s de llibertat i mobilitat com a conseqüènc­ia de la pandèmia han suposat una combinació de factors per desencaden­ar la tempesta perfecta.

Per això, en temps d’intensos neguits de tota classe, són admirables les iniciative­s empresaria­ls que decideixen dur a terme inversions per reactivar la ciutat.

El desembre del 2021 Luís de Buen va decidir posar en marxa el seu restaurant-marisqueri­a en el que coneixem com la plaça Rodona.

Allà no hi ha res que sigui superflu. Tot té un sentit. Tot està pensat perquè el comensal s’hi senti a gust i es pugui concentrar en el que busca: gaudir d’allò més menjant un producte excel·lent.

Perquè és del que es tracta. De gaudir d’un marisc de màxima qualitat escollit per un mestre en la matèria. No en va a la seva família s’han dedicat al comerç d’aquest preuat producte des de fa més de cent anys.

Té David Vivancos a la cuina, que vigila el perfecte estat dels plats a mesura que van sortint. El servei és sol·lícit i eficient, i s’esforça per aconseguir que l’estada sigui al màxim d’agradable.

A la taula se succeeixen els millors mariscos. El coneixemen­t de les ostres es posa de manifest quan en Luís explica les delícies de les verdes diatomees que aromatitze­n les seves excel·lents ostres “speciales”, que es crien a les encantador­es Claires de Marennes.

Partint d’aquests coneixemen­ts, no sorprèn que els altres mariscos siguin excepciona­ls.

En l’apartat dels vins queda patent la passió lliurada al negoci. La carta inclou vins de totes les DO catalanes i vins ecològics, com també adequats vins francesos.

En fi, un establimen­t com el que contemplem, tant per la decoració com pel producte i el servei, és benvingut, ja que dignifica la nostra ciutat. ●

 ?? FJI        B ?? L’equip de la marisqueri­a de Luis de Buen
FJI B L’equip de la marisqueri­a de Luis de Buen

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain