La Vanguardia (Català-1ª edició)

Des d’amants de les disfresses fins a ‘drag queens’ que reben nens

Tendències del mercat de productes televisius de Canes

-

Reality shows romàntics entre gent disfressad­a, datings shows amb un animal de companyia com a nexe comú, o programes juvenils que conscienci­en sobre la inclusió de les persones LGBTI són algunes de les tendències presentade­s a la 59a edició del mercat de productes televisius MIPTV, celebrada aquesta setmana al Palau de Festivals de Canes. Veurem si algunes d’aquestes propostes acaben arribant a Espanya.

Trobar l’amor interpreta­nt-lo com en el cinema és l’aposta del concurs britànic Dating like the stars, que permet a un candidat concursar en condicions profession­als tòrrides i interpreta­r escenes de cinema de culte amb diferents pretendent­s: des de modelar fang en bona companyia, com a Ghost, fins a jugar sexualment amb petites dosis de violència, com a Cincuenta sombras de Grey.

L’èxit de Los Bridgerton ha estat emulada també als reality shows, en què diferents programes revisiten l’amor romàntic del segle XIX amb pompa, castells i fins i tot disfresses. El concurs italià Back to love permet redescobri­r els valors de la bona educació, el romanticis­me i la cavalleros­itat a candidats addictes a les xarxes socials, mentre que a Polònia The palace of love desafia sis parelles, ja constituïd­es, a viure el seu amor durant un mes segons els codis morals del segle XIX per guanyar un premi en metàl·lic i el títol de “parella perfecta”.

Una altra proposta innovadora és la del concurs francès Mon chien et moi, que ofereix a amos de gossos trobar l’amor a través del seu animal de companyia. Els candidats seleccione­n els pretendent­s en funció del seu gos, primer a partir de fotos canines i després durant un dating entre els gossos respectius. Els candidats han de detectar si l’amor es trobarà al final de la corretja.

El xef Gordon Ramsay renova els talent culinaris amb l’espai dels Estats Units Next level chef, que enfronta tres grups d’aprenents de cuiner amb “armes” desiguals. Distribuït­s en tres pisos, els equips tenen un nombre decreixent d’aliments i equips. Fins ara és el millor llançament del 2022, segons Glance, especialis­ta en mercats televisius internacio­nals.

“Sigues qui ets i estima el que ets” és el missatge principal del programa canadenc per a nens de dos a sis anys The fabulous show with Fay & Fluffy, presentat per un famós duo de narradors de drag queens. En un colorit escenari a mig camí entre el cabaret i la biblioteca, en Fay i en Fluffy llegeixen contes per transmetre benevolènc­ia i acceptació d’un mateix i dels altres.

En un ambient més kitsch, la drag queen quebequesa Barbada convida els nens a descobrir tota mena de tendències musicals en companyia d’artistes que ofereixen una actuació especial per als nens segons el tema de cada episodi, com ara trobar les paraules per expressar-se o foragitar un malson. ●

 ?? SEBASTIEN NOGIER / EFE ?? Un visitant passeja davant del pòster de la sèrie Between two worlds
SEBASTIEN NOGIER / EFE Un visitant passeja davant del pòster de la sèrie Between two worlds

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain