La Vanguardia (Català-1ª edició)

La llista Spotify del Barça

- Josep Martí Blanch

Quien maneja la miel se chupa los dedos. M’ho deia la meva àvia, m’ho deia el meu pare, m’ho van dir moltes vegades i, a diferència de Goytisolo, no ho he oblidat mai. L’elogi unànime i entusiasta no produeix monstres, o no sempre, però sí que enterra els dubtes sense aclarir-los, que és el mateix que posar al forn el llevat de la desconfian­ça. Només els sants són sants i els dimonis són dimonis. Per a tot i totes les altres coses el matís, el dubte i la paleta de mil colors.

Tot són enhorabone­s, felicitaci­ons i una gara-gara que no s’acaba mai amb l’acord del Barça amb Spotify. I sobren els motius perquè corri el xampany, el cava o el corpinnat, que aquí no li fem fàstic a res menys – scusatemi, signori!, al prosseco–. Diners, música, modernitat, joventut. El patrocini 360º dels suecs arriba envoltat amb el millor del diccionari.

Només algun filòsof va picant ferro fred sobre la banalitzac­ió de l’experiènci­a musical que provoca l’invent. Poca feina tenen els pensadors, per això sempre porten la contrària. Els que ja fem amb cervells de menys prestacion­s n’estem encantats. Res més gratifican­t que baixar Gran de Gràcia a les vuit del matí escoltant Do what I say, de Clawfinger, per no sortir de Suècia, i creure que el món estarà un dia al teu servei: “Quan creixi arribarà el dia que tots hauran de fer el que jo digui!”. Fins aquí la part bona, molta. Suficient per sumar-nos al poblat cor de les lloances del negoci i obrir l’Spoti al mòbil, teclejar Juan Pardo i deixar-se anar: bravo per la música, que ens fa màgics, bravo per tenir la comunicaci­ó! A més, gràcies al club, l’aplicació també serà en català. No reparem en despeses: sumem a l’escumós una ronda de la millor ratafia! Txin-txin! Fins aquí el millor.

El pitjor és que se’ns demani un xec en blanc i confiança de matriu religiosa envers la directiva, perquè el fonamental de l’acord, la pasta i el repartimen­t dels calés, no pot airejar-se, ens diuen, per les oportunes clàusules de confidenci­alitat que sempre auxilien a qui li fa mandra excusar-se.

Grinyola també l’aparició d’un mitjancer en l’operació, quan la directiva compta amb gent bregada al món del negoci musical i prou agenda per asseure’s a les millors taules de reunions sense requerir ajuda.

És una llàstima que l’acord inclogui aquests esborralls en forma de preguntes sense respondre. Les llegendes, siguin blanques o negres, s’afermen so

Grinyola l’aparició d’un mitjancer quan la directiva compta amb gent bregada

bre la desinforma­ció, el cavall alat a què agrada muntar la suspicàcia. Tant fàcil que era tallar les ales a l’equí. Les tisores per fer-ho eren també al catàleg de l’Spoti. Cuore Matto, de Little Tony: Dimmi la verità, la verità...

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain