La Vanguardia (Català-1ª edició)

Wu Lei firma la salvació

Un gol del davanter xinès en el tram final del partit dona la victòria a l’equip perico contra el Celta i deixa la permanènci­a vista per a sentència

- ROBERTO RODRÍGUEZ

Un gol del xinès Wu Lei quan semblava que Espanyol i Celta acabarien en un empat un xic insuls a Cornellà va donar la victòria a l’equip blanc-i-blau, que certifica gairebé definitiva­ment la permanènci­a a Primera Divisió. Els de Vigo van ser millors el primer temps i els pericos van accelerar al final, quan van aconseguir el gol de la victòria. Els dos equips semblen condemnats a viure aquest tram final del campionat en una certa intrascend­ència classifica­tòria, però l’Espanyol va demostrar tenir més gana per ser protagonis­ta.

La visita del Celta va significar el primer partit de l’Espanyol al seu estadi des de la sortida de José María Durán i el nomenament de Mao Ye com a nou director general. No hi va haver reacció des de la grada als canvis que ha imposat Chen Yansheng. Sí que es va dur a terme un tímid plebiscit sobre la figura de Rufete al començamen­t del segon temps i al final del partit. En el fons on se situa la grada d’animació i en algun altre sector es van sentir càntics demanant la dimissió del director esportiu, que sembla a prop de renovar el seu contracte.

Sobre la gespa Espanyol i Celta van demostrar la seva mútua manca de necessitat en la classifica­ció. Tots dos van arribar a aquest partit amb els deures fets i amb una igualtat estadístic­a total després de 30 jornades. Potser per això cap no va demostrar l’ambició necessària des del començamen­t. Va ser el Celta el que per motius estilístic­s dominaria el joc durant la primera part, però només va ser capaç de provocar un parell de xuts d’Aspas i Cervi dins de l’àrea.

Els de Vigo van ofegar amb la seva habitual pressió un Espanyol mesurat de bon començamen­t, que només va avançar línies en moments de dificultat per als centrals del Celta. Les opcions periques van arribar gairebé sempre en llargues conduccion­s i en transicion­s ràpides, tot i que poques vegades van trobar porteria. Darder va tornar a ser l’interrupto­r capaç d’augmentar les pulsacions del partit. A punt del descans se’n va anar amb una ziga-zaga impossible de fins a tres rivals dins de l’àrea, però es va quedar sense angle abans de poder xutar sobre la porteria de Dituro.

Després de la represa, De Tomás, que reapareixi­a després de lesionar-se l’espatlla amb la selecció, va tenir l’ocasió més clara per als pericos. Kevin no va rebutjar una centrada des de la dreta i la pilota va arribar al davanter, que va enviar la volea a la grada. L’equip de Vicente Moreno va mostrar més ambició en aquest tram del partit, per bé que

La grada d’animació i algun altre sector va demanar la dimissió de Rufete, pendent de renovar

no va arribar a dominar mai clarament. De fet, va haver de tornar a aparèixer Diego López per rebutjar una centrada molt perillosa de Kevin. Poc després els de Vigo van disposar d’una triple ocasió en què el de Moaña i Cervi no van trobar el gol amb el porter batut.

Al tram final, l’Espanyol es va animar. El Celta es va conformar amb l’empat i Vicente Moreno va centrar Puado i va situar a les bandes Vilhena i Wu Lei. L’equip va fer un pas endavant i el xinès va marcar el seu primer gol a la Lliga a passada de Darder. Un gol que deixa vist per a sentència la salvació de l’Espanyol, que ha aconseguit 31 dels 39 punts aquesta temporada a casa. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain