La Vanguardia (Català-1ª edició)

Crèdit Andorrà s’erigeix com el millor banc digital i en RSC del principat

EL RECONEIXEM­ENT DE ‘GLOBAL BANKING & FINANCE REVIEW’ A LA PRIMERA ENTITAT FINANCERA DEL PAÍS ES DEU A L’IMPULS DE LA DIGITALITZ­ACIÓ I EL CREIXEMENT DE LA BANCA EN LÍNIA

- REDACCIÓ

Crèdit A ndorrà s’ ha convertit per tercer any consecutiu en el millor banc digital d’Andorra. A aquest g uardó se suma el de millor banc en Responsabi­litat Social Corporativ­a (RSC) del principat per vuitè exercici consecutiu, segons Global Banking & Finance Review, publicació financera internacio­nal. Aquests reconeixem­ents demostren la trajectòri­a i les accions que el primer banc andorrà ha dut a terme per donar resposta a la manera de fer de l ’entitat f inancera a l ’ hora d’adaptar-se a la banca del futur, compromesa amb la digitalitz­ació i la sostenibil­itat.

Aquests premis, que són un reconeixem­ent de la comunitat bancària i f inancera a esca la g loba l , d ist i n gei xen la i n n o v a c i ó , l ’e s t r a t è g i a i e l s ca nv is prog ressius i i nspi radors duts a terme per aquelles entitats f inanceres que destaquen per la seva feina i experiènci­a en determinat­s àmbits de negoci. Crèdit A ndorrà és pioner en el desenvolup­ament conti nu d ’ i n iciatives centrade s en l a mi l lor a del ser vei , l ’experiènci­a de client i l ’ef iciència amb l’aplicació de noves tecnolog ies i solucions innovadore­s en l ’àmbit de la dig italitzaci­ó. En aquest sentit es té en compte la implementa­c ió de nou s s er vei s d i g it a l s per facilitar la contractac­ió a distància, simplif icar l ’operativa bancària dels clients i dona r respost a a les noves ne - cessitats en l’escenari actual.

A conseqüènc­ia d’aquest impu ls de la d ig it a l ització dels ser veis i els processos, Crèdit

Andorrà ha consolidat el creixement de l’ús de la banca en l í n ia , que es va veu re i ncre - mentat de manera exponencia­l durant la pandèmia. En l’actualitat, més del 52% d’usuaris del primer banc andorrà ja són digitals i més del 70% accedeixen a través del seu mòbil.

D’altra banda, la incorporac­ió de nous sistemes de validació d’operacions també ha afavorit la millora de l’experiènci­a d’usuari en l’ús del canal digital. La primera entitat financera del país també ha desenvolup­at nous serveis que faciliten als comerços i els negocis els pagaments digitals de manera senzilla, com l ’acord exclusiu amb la f intech Monei. També és d’importànci­a el programa d’hiperaccel­eració empresaria­l Scale Lab Andorra, dirigit a start-ups, així com el conjunt d ’ iniciative­s en el marc de la càtedra Crèdit Andorrà d’emprenedor­ia i banca a l’IESE.

El premi al millor banc en RSC és especialme­nt rellevant aquest any. El g uardó ha estat atorgat després que Crèdit Andorrà signés al març els principis de banca responsabl­e de la UNEP Fi, una iniciativa amb què s’ha reafirmat com una entitat pionera, el primer banc a Andorra a ratificar-los. L’adhesió comporta per a Crèdit Andorrà incorporar la sostenibil­itat en l’estratègia de negoci i introduir-la en les àrees de gestió amb l’objectiu que el banc aconseguei­xi generar un impacte més gran en l’àmbit social, econòmic i ambiental.

Aquest guardó reconeix també el compromís de Crèdit Andorrà amb el progrés del país, un tret de l’ADN de l’entitat, que es materialit­za amb iniciative­s de suport a l’economia andorrana, al teixit empresaria­l i al col·lectiu social, en línia amb el posicionam­ent d’una banca compromesa.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain