La Vanguardia (Català-1ª edició)

Génova fixa per al maig el congrés del PP de Madrid que volia Ayuso

-

dubte, l’únic procurador de Ciutadans i exvicepres­ident de Castella i Lleó, Francisco Igea. Evidencian­t que la seva enemistat no té marxa enrere després de ser destituït via WhatsApp com a conseqüènc­ia de l’avançament electoral decretat per Mañueco el 20 de desembre, el val·lisoletà va carregar contra el president de la Junta per introduir “la pesta verda” a les institucio­ns de la Comunitat i el va titllar de “mentider patològic”. “Vostè és un ésser deshonest. No el mereixen ni els seus companys de partit, ni aquesta comunitat, ni la seva família”, va etzibar davant els murmuris de la Cambra.

La nova etapa oberta ahir pel PP a Valladolid coincideix amb l’acabament d’un dels culebrots que més ha perjudicat els populars els últims mesos: el congrés regional del PP de Madrid que tantes vegades havia reclamat celebrar Isabel Díaz Ayuso i que, a la fi, va derivar en la guerra total entre la presidenta de la Comunitat i l’anterior cúpula del partit.

L’encarregat d’anunciar el desbloquei­g va ser el coordinado­r general del PP, Elías Bendodo, que va confirmar que el conclave que coronarà Ayuso com a líder territoria­l del partit se celebrarà el 20 i 21 de maig. “Els pròxims dies” es farà una reunió de la Junta Directiva Regional, que serà qui convoqui el congrés. “No volem perdre ni un minut. No podem perdre ni un minut!”, va destacar Bendodo.

Instants després, Ayuso va prendre la paraula i, a través d’un missatge difós per Twitter, va agrair a “Alberto Núñez Feijóo la celeritat amb què el nou equip ha convocat el congrés de Madrid, que mantindrà viva la il·lusió que va generar el PP el 4 de maig”. Unes paraules que fonts populars van qualificar a La Vanguardia com “un últim missatge a Pablo Casado”.

El xoc entre la presidenta madrilenya i l’expresiden­t nacional del PP pel control del partit a Madrid va ser el germen d’un enfrontame­nt que va provocar una crisi sense precedents, amb acusacions creuades d’espionatge i corrupció, i que, a la fi, va propiciar el relleu a la presidènci­a del PP, a càrrec d’Alberto Núñez Feijóo després del recent congrés celebrat a Sevilla. ■

 ?? E  AR O SA   / E ?? Isabel Díaz Ayuso
E AR O SA / E Isabel Díaz Ayuso

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain