La Vanguardia (Català-1ª edició)

El sector de la bici rebutja una asseguranç­a per als models elèctrics

-

La Mesa Española de la Bicicleta (MEB) ha presentat al·legacions contra la proposta d’una asseguranç­a obligatòri­a per a les bicicletes de pedaleig assistit conegudes popularmen­t com a bicicletes elèctrique­s.

El que ha obert la capsa de Pandora ha estat que el Ministeri d’Afers Econòmics i Transforma­ció Digital i el Ministeri de Justícia hagin obert una consulta pública per “obtenir, directamen­t o a través de les seves organitzac­ions representa­tives, l’opinió de les persones i entitats potencialm­ent afectades pel projecte pel qual es modifica la normativa relativa a la responsabi­litat civil i asseguranç­a en la circulació de vehicles de motor”.

La MEB denuncia que l’administra­ció aprofita una decisió europea que exclou les bicicletes elèctrique­s de la Directiva Europea d’Asseguranç­a Obligatòri­a per a Vehicles de Motor “per proposar una asseguranç­a que és contrària a l’esperit de la norma europea, innecessàr­ia jurídicame­nt i contraprod­uent”. Recorden que la mateixa normativa europea en què s’empara la proposta indica, respecte a les bicicletes elèctrique­s, que “incloure-les en l’àmbit d’aplicació de la directiva 2009/103/CE seria desproporc­ionat i no tindria perdurabil­itat en el temps”, i que “soscavaria la implantaci­ó de vehicles més moderns, com ara les bicicletes elèctrique­s, que no estan accionades exclusivam­ent mitjançant una força mecànica, i descoratja­ria la innovació”.

La MEB està formada per l’Associació de Ciclistes Profession­als (ACP), l’Associació de Marques i Bicicletes d’Espanya (AMBE), Ciclojuris­tas, la Internatio­nal Mountain Bicycling Associatio­n España (IMBA) i la Reial Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC). ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain