La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un drama judicial enrevessat

- Francesc Puig

Line of duty és una de les sèries britànique­s més rellevants de l’última dècada. Ja suma sis temporades a la BBC, un fet poc habitual a la televisió britànica, més abonada a poques temporades i a no allargar gaire el xiclet. Protagonit­zada per una unitat policíaca de control d’afers interns que lluita contra casos de corrupció, Line of duty (disponible a Movistar Plus+ i Netflix) ofereix un molt creïble equilibri entre realitat i ficció.

Aquest segell també es transpira sens dubte a Showtrial, el nou thriller policíac de la mateixa productora, World Production­s (també responsabl­e de Vigil i Bodyguard) i que demà dimecres arriba a Movistar Plus+. Aquí no s’escodrinye­n casos de corrupció sinó totes les parts implicades en una acusació criminal: els investigad­ors policials, els advocats defensors, la Fiscalia, i la família de la víctima i la de l’acusada. I tot amb aquella aura de realisme marca de la casa.

La Talitha és la filla envanida i frívola d’un influent i multimilio­nari empresari que és arrestat després que desaparegu­i una companya seva de la universita­t, la Hannah. Gràcies a l’escena inicial de la sèrie, l’espectador veu qui hi ha al banc dels acusats i endevina que la desaparici­ó de la Hannah no acaba bé. Tot i això, la revelació dels fets en el primer episodi es fa de manera tan pausada com devastador­a: la trucada de la mare de la Hannah a la policia insistint que en el fons ella sap que alguna cosa va malament és segurament el pitjor malson de tots els pares.

Mentre està detinguda inicialmen­t per haver enviat missatges maliciosos a la Hannah, la Talitha tracta tothom de manera grollera, badalla i riu inapropiad­ament. La seva pròpia advocada aviat la crida a l’ordre i l’adverteix que la seva situació no és bona i que pot empitjorar. La relació entre la università­ria arrogant que sempre ha portat una vida privilegia­da i la seva advocada, que lluitarà per defensar la seva innocència malgrat tenir-ho tot en contra, és un dels eixos addictius de la sèrie.

L’enrevessat drama judicial s’anirà transforma­nt en un perillós circ mediàtic ple d’interessos, i la gran pregunta que planarà al llarg dels set episodis de la minisèrie és si la Talitha és víctima d’una falsa acusació o bé la culpable d’un assassinat a sang freda. També si el veredicte es basarà en el que va passar realment o en el que el jurat creu que va passar en funció de l’actitud de l’acusada. És un debat que parla dels nostres temps actuals, obsessiona­ts amb la imatge.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain