La Vanguardia (Català-1ª edició)

Maneres de guanyar El Barça de Xavi augmenta la competitiv­itat més enllà del joc

- JUAN BAUTI TA A T NE

“No hem estat fins, no ha estat un partit excel·lent però hem competit fins al final. I aquest és el camí que cal seguir, perquè no sempre pots jugar grans partits i l’important és tirar-los endavant”. Aquesta frase la podia haver pronunciad­a qualsevol entrenador, però venint de la boca de Xavi Hernández cobra un valor especial. Pocs personatge­s en el futbol són tan fonamental­istes, en el valor absolut de la paraula, com el de Terrassa a l’hora de defensar un estil de joc però, per damunt de tot, ell és també un guanyador. No es tracta de vèncer peti qui peti, però sí d’aconseguir-ho o per la via de la inspiració o pel camí de la supervivèn­cia.

Alternant aquestes dues carreteres, la de l’autopista o la del sender sinuós, el Barcelona ja acumula 15 matxs sense conèixer la derrota. Des que va caure a la Copa del Rei a San Mamés davant l’Athletic el 20 de gener el conjunt blaugrana ha encadenat una ratxa positiva, amb 11 victòries i 4 empats, una sèrie de matxs que li han servit per mantenir opcions a l’Europa League i per enfilar-se a la segona plaça de la Lliga,L encara sense renunc ciar del tot al títol en e el campionat.

La millora de l’equip barcelonis­ta en aquests dos mesos i mig llargs s ha estat evident, ma algrat que en els dos s últims partits el seu futbolbl s’ha h espessit molt i ha de treballar per recuperar la finor i la melodia de matxs anteriors.

Perquè el Barça ha estat capaç d’exhibir-se al Bernabeu, de desbordar l’Atlètic, d’arrasar a Mestalla o de brodar el futbol a Nàpols, per citar quatre partits davant rivals de renom. A tots els va vèncer i els va fer quatre gols, per recuperar les coordenade­s clàssiques del manual blaugrana.

Per recuperar aquest to ha estatt clau la contractac­ióó de pólvora al mercatc d’hivern. Entre Aubameyang­A i Ferran Torres acumulen 16 gols en aquesta ratxa de resultats.s 9 el davanter ceentre i 7 l’extrem. Totss dos s’han convertit en fixosfi a l’atac. Acompanyan­t aquesta alba ofensiva l’aportació de Pedri està resultant fantàstica. Cinc gols suma el canari. Ha afegit intensitat al seu futbol artístic i la seva recuperaci­ó després de mesos lesionat ha estat una de les millors notícies per al barcelonis­me. Com també haver reconnecta­t per a la causa

PA_TITS SENSE PE_D_E VICTÒ_IES EMPATS

Ousmane Dembélé.

Però només amb bon joc i amb gols no s’arriba a l’objectiu. De vegades cal recórrer a la mentalitat, la resiliènci­a i la fe per no capitular. Perquè si el Barcelona ha protagonit­zat sis golejades en aquests quinze matxs, també ha hagut de serrar les dents en cinc partits que ha resolt per un gol de diferència. Va ser el cas de Vitòria, el partit contra el Sevilla, el matx a Istanbul o el de diumenge a València.

Allà, davaant el Llevant, es va convertir enn el primerr equip de tota la història de la Lliga que guanya uun partit despprés de veure com li assenyalav­en tres penals en contra.

El Barça va vèncer al límit del temps, com també a les acaballes havia aconseguit empatar a Cornellà, en tots dos episodis per cortesia del revulsiu Luuk de Jong.

En aquest tram de competició el Barcelona ha estat capaç

T_IOMFS PE_ GOLEJADA

VICTÒ_IES AL LÍMIT de remuntar tres matxs (Elx, Istanbul i Llevant) i en dos més va rescatar un empat després d’anar perdent (Espanyol i Eintracht).

Són dades que demostren que el nivell de competitiv­itat ha pujat gràcies a la insistènci­a de Xavi per tornar la il·lusió a la plantilla, que actualment es troba en un moment d’unió i de feina col·lectiva a favor del pprojectej comú.

EEls jugadors cconfien en un entrenador que no sempre l’encerta pperò que ha deemostrat saviesa a l’hora de canviar matxs que s’havien ccomplicat. Les substituci­onns que ordena Xavi solen entrrar en acció amb bons resultats.l Així ha estat, per exemple, en els dos últims partits.

Dit això, a ningú no se li escapa que el Barça ha de tornar com més aviat millor a la via del bon futbol. Si no ho fa, començant per aquest dijous contra l’Eintracht, tard o d’hora s’acabarà la ratxa. ● _EMUNTADES

El conjunt blaugrana alterna funcions de gran inspiració amb matxs de pura supervivèn­cia

Més pólvora, els girs de guió de Xavi amb els partits en marxa i més mentalitat, claus

 ?? JOSE JORDAN / AFP ?? Els futboliste­s del Barcelona felicitant-se després del gol d’Aubameyang diumenge contra el Llevant
JOSE JORDAN / AFP Els futboliste­s del Barcelona felicitant-se després del gol d’Aubameyang diumenge contra el Llevant
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain