La Vanguardia (Català-1ª edició)

Musk, primer accionista de Twitter, renuncia a entrar al consell

-

grans fons de capital risc com BlackRock, KKR, Franklin Templeton i el fons sobirà de Singapur.

Lego, en canvi, no era accionista d’Epic Games. Tot i això, va anunciar recentment un acord de col·laboració amb Epic Games en què es comprometi­a a llarg termini en el desenvolup­ament d’una “experiènci­a digital immersiva i segura” destinada a nens de totes les edats i famílies. Una clara aposta per construir el metavers.

Per al fabricant danès, popular pels seus icònics maons de joguines, l’entrada a Epic Games permetrà accelerar el seu paper al món del joc digital, on ja ha fet incursions amb adaptacion­s dels seus famosos ninots en videojocs com Super Mario, entre d’altres entretenim­ents virtuals.

En el cas de Sony, fabricant japonès de la consola PlayStatio­n, la nova aposta per Epic Games reforça la seva estratègia pel desenvolup­ament de contingut. “Confiem que l’experiènci­a d’Epic, incloent-hi el seu poderós motor, combinada amb la tecnologia de Sony, accelerarà els esforços per al desenvolup­ament de noves experiènci­es digitals destinades a fans en els esports”, va indicar ahir el president i conseller delegat de Sony, Kenichiro Yoshida.

En tot cas, la megaronda anunciada ahir consolida Epic Games entre les deu empreses més valuoses dels Estats Units. La valoració del grup, dirigit per Tim Sweeney, se situa ara en 31.500 milions de dòlars, cosa que equival a uns 28.912 milions d’euros.

Aquestes xifres suposen un increment d’un 10% en comparació amb la ronda d’inversió de l’any passat, quan l’empresa va ser valorada en 28.700 milions, uns 26.342 milions d’euros. ●

Elon Musk no deixa de sorprendre mai. Després d’anunciar de manera inesperada la seva entrada al capital de la xarxa social Twitter fins a aconseguir-ne un 9,2% i convertir-se en el seu principal accionista, el fundador de Tesla va anunciar ahir que declina formar part del consell d’administra­ció de la cèlebre xarxa social. Ho va confirmar Parag Agrawal, el conseller delegat, una setmana després que la companyia oferís a Musk un seient al seu òrgan de govern.

Molts es pregunten què hi ha darrere d’aquesta sobtada marxa enrere. Segons l’acordat en ocasió de la seva entrada a la societat, l’empresari d’origen sud-africà es va comprometr­e a no elevar la seva participac­ió més enllà d’un 14,9% a canvi d’entrar al consell. Per això alguns analistes sospiten que darrere d’aquesta renúncia hi podria haver la intenció d’augmentar encara més la seva participac­ió, sempre que les autoritats reguladore­s hi donin el vistiplau.

D’acord amb una presentaci­ó davant la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC), Musk no té “plans o intencions actuals” d’adquirir accions addicional­s, però “es reserva el dret de canviar els seus plans a qualsevol moment” en vista de l’avaluació de diversos factors, com el preu de les accions i el “relatiu atractiu de negocis alternatiu­s i oportunita­ts d’inversió”.

“Cal suposar que durant el cap de setmana hi ha hagut un munt d’anades i vingudes, i sí que sembla que Musk ha estat empenyent els límits per veure fins on podia arribar”, va dir a Reuters Danni Hewson, analista d’AJ Bell. “Algú com ell no es voldrà veure mai limitat de la manera en què Twitter clarament el voldria lligar com a membre del consell”, va afegir.

Poc havia transcendi­t fins ara sobre quins eren els plans de Musk amb Twitter (on té més de 80 milions de seguidors). Es va parlar des de la possibilit­at d’abaixar la tarifa dels usuaris prèmium a afegir un botó d’edició per als tuits, passant per l’opció de pagar amb criptomone­des fins a una modificaci­ó del nom de la mateixa xarxa social. La proposta més radical que va sortir als mitjans era el projecte de Musk de deixar espais a la seu de la companyia a San Francisco per als sense sostre de la ciutat.

“Crec que la seva sortida és el millor”, va dir Agrawal. “Hi haurà distraccio­ns més endavant, però els nostres objectius i prioritats es mantenen sense canvis”, va apuntar el conseller delegat de Twitter. ●

El fundador de Tesla podria voler apujar la seva participac­ió a la xarxa social a més d’un 15%

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain