La Vanguardia (Català-1ª edició)

Reformes més digitals

Aquí Tu Reforma preveu facturar 3 milions d’euros i saltar a l’estranger amb franquície­s de serveis d’obres en domicilis

-

Tres anys després d'haver-se fundat, Aquí Tu Reforma s'ha convertit en una extensa xarxa de franquície­s que ofereix serveis de reformes d'habitatges sota el paraigua d'una plataforma digital.

La start-up, fundada per Enric Aparici i Francisco Morán, té el propòsit de modernitza­r un sector sovint informal i amb una presència molt atomitzada al mercat. “Hem creat una marca digital atractiva i una plataforma que agilita els processos. Garantim pressupost­os a mida i compliment de terminis”, assegura Morán, el conseller delegat.

En l'actualitat, l'empresa disposa de 124 socis franquicia­ts repartits per les principals ciutats del país en un total d'11 comunitats autònomes. De mitjana, duen a terme unes 70 obres al mes i ocupen al voltant de 700 treballado­rs.

La majoria dels franquicia­ts són petites empreses especialit­zades en serveis de reformes parcials o integrals. Aquest any, la firma vol incorporar companyies del sector de la rehabilita­ció d'edificis i façanes perquè creu que serà un servei molt demanat. “Una bona part dels fons europeus Next Generation es destinaran a l'habitatge, de manera que tenim una gran oportunita­t per créixer”, apunta l'emprenedor.

L'empresa organitza totes les operacions a través de la seu central, ubicada a l'Hospitalet de Llobregat, on dona feina de manera directa a una cinquanten­a de persones. Es dediquen a la gestió de la plataforma tecnològic­a, el màrqueting i la consultori­a.

Morán comenta que el negoci d'Aquí Tu Reforma es nodreix dels cànons d'entrada i les quotes mensuals que els franquicia­ts paguen per l'ús de la marca i la plataforma tecnològic­a. El 2021, els ingressos van arribar a 1,6 milions d'euros, una xifra que aquest any l'empresa preveu duplicar fins a assolir els 3 milions. El creixement vindrà de noves franquície­s a Espanya i també a l'estranger. “Aquest any, tenim previst fer el salt internacio­nal a Portugal, Itàlia i Mèxic. La idea és entrar al segon semestre i consolidar-nos l'any que ve”.

La start-up finançarà aquesta expansió a través de recursos propis i diners procedents de capital risc. “Volem obrir una ronda de finançamen­t però encara no hem quantifica­t la inversió”. Fins ara, la start-up ha captat al voltant de 3 milions d'euros, procedents d'inversors com Seaya Ventures, Iberdrola i Banc Sabadell, entre d'altres. “Comptar amb socis industrial­s que donen suport al projecte ens dona projecció i seguretat”, assegura Morán, que igual com Aparici, ha perdut el control sobre la propietat. ●

La ‘start-up’ ocupa de manera directa 50 persones a les oficines centrals de l’Hospitalet

 ?? ATR ?? Francisco Morán, conseller delegat de l’empresa
ATR Francisco Morán, conseller delegat de l’empresa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain