La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern central diu que la ultradreta “atempta contra el sistema democràtic”

Rodríguez retreu al PP el pacte amb Vox, que amenaça el “model constituci­onal”

-

recordar que el PP va votar favorablem­ent al pacte d’Estat contra la violència masclista, i en aquest sentit, considera una traïció a aquesta signatura l’assumpció del discurs de Vox. La ministra de Justícia subratlla que aquest canvi nominal que pretén afrontar el govern regional d’Alfonso Fernández Mañueco suposa de facto “invisibili­tzar” la violència masclista, “una violència específica contra les dones que ha costat la vida a mil dones des de l’any 2003, des que hi ha registres, i a més de quaranta nens des del 2013”, una cosa que va qualificar com a “molt greu”.

En aquest sentit, va demanar al president autonòmic i al PP

L’Executiu acusa el PP de trair el pacte d’Estat contra violència masclista i li exigeix “reflexió”

que reflexioni­n sobre la decisió que han pres, atès que, en cas contrari, estaran “traint els drets de les dones i nens”, víctimes de la violència masclista.

Les dues ministres van coincidir a exigir al PP que deixi de ser una dreta “anòmala” i que practiqui, com fa tota la família popular europea, un “cordó democràtic” per aïllar l’extrema dreta, com a enemiga de la democràcia: “Va en direcció contrària; la seva posició no s’entén en el context europeu”.

Tampoc no van estalviar crítiques a Núñez Feijóo i al coordinado­r general del PP, Elías Bendodo, per les controvert­ides declaracio­ns en què consideren que una baixada generalitz­ada d’impostos és “prioritàri­a” i descarten que la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) sigui urgent. A parer del Govern central, que recorda que la interinita­t de l’actual CGPJ té bloquejats els nomenament­s de jutges. La ministra de Justícia, que precisamen­t presentava ahir un pla de modernitza­ció administra­tiva del sistema judicial, va resumir: “És greu que el PP no vulgui complir la Constituci­ó”. ●

 ?? KIKO HUESC  / EFE ?? Les ministres Pilar Llop i Isabel Rodríguez i el ministre Grande-Marlaska, en conferènci­a de premsa
KIKO HUESC / EFE Les ministres Pilar Llop i Isabel Rodríguez i el ministre Grande-Marlaska, en conferènci­a de premsa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain