La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya ja està classifica­da per al seu tercer Mundial

Un doblet de Jenni Hermoso a Escòcia certifica el passi

-

Espanya va aconseguir la classifica­ció matemàtica per al Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda del 2023 després de superar Escòcia a Hampden Park gràcies a un doblet de la blaugrana Jenni Hermoso. No va consumar una golejada tan voluminosa com les que havia aconseguit en altres partits, però en va tenir prou per fer els deures. La roja segella així la seva presència en el que serà el seu tercer mundial després del Canadà 2015 i França 2019.

Espanya partia com a clara preferida, i ho va confirmar sobre la gespa de Hampden Park. Després d’un lleu sobresalt en la primera acció del partit, en què Escòcia va agafar despreving­uda la defensa espanyola, les de Jorge Vilda van aconseguir la pilota i les ocasions. Jenni Hermoso va ser la primera a xutar entre els tres pals, amb un tímid xut que va anar directe a les mans de la portera local. El gol li arribaria al cap de poc en forma de penal, després d’una clara acció sobre Alexia Putellas que es va encarregar de transforma­r la capitana espanyola. Poc després, la col·legiada obviaria un altre penal clar sobre Hermoso, a qui van fer caure a l’àrea amb una forta agafada a la samarreta.

Escòcia, dirigida des de l’estiu per l’espanyol Pedro Martínez Losa, provava de superar la defensa espanyola en pocs tocs, buscant l’esquena d’Ivana Andrés i Pereira, i exercia una asfixiant defensa alta a les espanyoles que feia que no poguessin jugar amb tants espais, però a mesura que van anar passant els minuts, el desgast físic els va passar factura. Amb les forces flaquejant, les escoceses van endurir el seu joc amb entrades a deshora per provar de frenar el joc d’Espanya. Amb la sensació d’haver estat molt superiors, però amb poques ocasions de gol i un mínim avantatge al marcador, es va arribar al descans al fred i plujós Hampden Park.

Espanya ho va tornar a intentar a la segona meitat, especialme­nt per mitjà d’Esther González, molt activa els primers minuts, però sense gaire sort en la definició. Alexia també ho va intentar amb una rematada de cap a la sortida d’un córner, però va estar molt atenta Alexander per blocar la pilota. Escòcia només aconseguir­ia dues rematades en tot el partit, la més perillosa de Cuthbert, que va tocar Ivana Andrés abans de perdre’s per

‘La roja’, invicta en la fase de classifica­ció, ha marcat 45 gols en sis partits i no n’ha encaixat cap

la línia de fons del camp.

Els minuts avançaven i el marcador no es movia, fins que va tornar a aparèixer Jenni Hermoso. Rere una bonica paret amb Alexia Putellas, la connexió blaugrana va acabar amb el 0 a 2 que sentenciar­ia el partit al 78. I, de retruc, la classifica­ció per al Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda de l’any que ve. Serà la tercera cita mundialist­a d’Espanya, que no va passar de la fase de grups en la seva estrena al Canadà 2015 i va caure amb dignitat a quarts contra els Estats Units a França 2019. ●