La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Espero tornar aviat”

Ansu Fati, padrí de la 17a edició del llibre ‘Relats solidaris de l’esport’, prepara la tornada sense pressa ni pausa i sense témer la competènci­a

- A A S iART

El 28 de març Ansu Fati va arribar a la ciutat esportiva per sotmetre’s a la ressonànci­a magnètica que havia de determinar l’estat de la lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra que es va fer al gener en el partit de Copa a San Mamés. La prova va determinar que el jugador podia començar a participar gradualmen­t en les sessions d’entrenamen­t. Des d’aleshores el del planter, de 19 anys, somriu més. Si tot va bé podria rebre l’alta mèdica i començar a jugar a finals de mes, tot i que Fati no vol posar una data a la tornada. “Estic treballant per tornar aviat”, va apuntar en la presentaci­ó de la 17a edició del llibre Relats solidaris de l’esport, de la qual és padrí. Com va passar en l’edició del 2020, la recaptació de la venda del llibre que patrocina CaixaBank es destinarà a Pallapupas, una entitat que millora l’estat emocional de les persones malaltes, familiars i treballado­rs dels hospitals mitjançant l’humor i el teatre.

A Fati se’l veu feliç. Amb més massa muscular que mai i parlant en català per primera vegada en un acte. El va acompanyar el president Joan Laporta. “És admirable veure com s’ha recuperat. A mi m’han dit que ja està a punt. però que l’han d’aguantar uns 15 dies més per precaució i perquè no hi ha pressa. No sé per què em pregunten per fitxatges si tenim el millor”, va dir el president Laporta assenyalan­t Fati. I és que el del planter és una peça clau per a Xavi i per al club, que després de la marxa sortida de Messi li va donar el dorsal 10 i que el va renovar a l’octubre fins al 2027.

El que passa és que ara l’escenari és diferent. Hi ha menys presses perquè torni perquè hi ha més alternativ­es en atac. “La competènci­a no em genera pressió. Som el Barça, sempre han de venir els millors”, va apuntar Fati, que va reconèixer que l’arribada de Xavi a la banqueta blaugrana “ens ha anat a tots molt bé”.

El del planter ha viscut una autèntica odissea amb les lesions els dos últims anys, amb dures recaigudes. Es va retirar plorant el 20 de gener a San Mamés, en el partit de Copa. Xavi el va abraçar. Però no hi havia consol possible. El club, que ja comptava amb el doctor Pruna al capdavant, li va proposar de passar pel quiròfan, cosa que li comportava perdre’s el que restava de temporada. Però Ansu Fati no les tenia totes. I va optar pel tractament conservado­r. “Estava molt tranquil a l’hora de prendre la decisió perquè tenia al club al meu costat”, va dir el jugador. Fati tenia molt recent el cal

 ?? AN RsU  AE
AU   s s ??
AN RsU AE AU s s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain