La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detingut l’autor del tiroteig que va fer 23 ferits al metro de Nova York

-

Un ciutadà el va veure passejant pel carrer Saint Marks de l’East Village de Nova York, li va fer una foto i la va penjar a Twitter. La policia va trobar el tuit i dos agents van detenir l’individu de seguida. Així va acabar dimecres la intensiva cacera de Frank James, l’home negre de 62 anys a qui s’atribueix el tiroteig de dimarts al metro de la ciutat. Deu persones van resultar ferides de bala i 13 més afectades per inhalacion­s de gas i per caigudes i cops durant l’estampida que va seguir l’atac dins d’un vagó de la línia N que es dirigia cap a la parada del carrer 36 de Brooklyn, a la zona de Sunset Park. Allà les víctimes es van poder escapar i l’agressor va aconseguir fugir.

Protegit amb una màscara antigàs i vestit amb una armilla verda de les que s’utilitzen a la construcci­ó, James suposadame­nt va disparar a la multitud a l’interior del tren després de llançar dos pots de fum. La policia va identifica­r el sospitós gràcies a les nombroses pistes que va trobar a l’estació del carrer 36 i als vídeos que l’agressor havia publicat a les xarxes socials. Els investigad­ors no el consideren un terrorista. En un d’aquests vídeos, James diu: “Podria dir que vull matar gent, vull veure morir la gent just davant meu immediatam­ent”. La policia va informar que el detingut acumulava nou arrestos anteriors a Nova York i tres més a Nova Jersey.

Tot va començar al voltant de les 8.20 h, hora punta a Nova York. Els bombers hi van anar després de la trucada de testimonis que havien vist fum a la parada del carrer 36 de Brooklyn. A l’estació i dins del vagó on l’atacant havia disparat als passatgers es va trobar una pistola semiautomà­tica Glock de 9 mm, una destral, pots de fum, una galleda d’escombrari­es, gasolina i la clau d’una camioneta U-Haul. La clau va conduir els investigad­ors a James, que té adreces a Filadèlfia i Wisconsin. James va disparar l’arma almenys 33 vegades. La policia creu que la pistola es va encallar i li va impedir de disparar més. Cinc dels deu passatgers traslladat­s a l’hospital ahir estaven en estat “crític però estable”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain