La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marlaska i Elena veuen “molt avançats” els acords de la Junta de Seguretat

-

Durant gairebé dues hores –i amb un clima de “total cordialita­t”– el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el conseller d’Interior de la Generalita­t de Catalunya, Joan Ignasi Elena, es van reunir ahir a Madrid per avaluar en quin punt es troben els acords que es van adoptar a la Junta de Seguretat de Catalunya, celebrada el 5 de novembre. “Tot està molt encarrilat i avançat”, expliquen fonts coneixedor­es de la trobada, en què es va acordar convocar una comissió mixta abans de l’estiu per continuar impulsant els pactes.

Un dels punts clau que es van pactar al novembre és augmentar la plantilla dels Mossos d’Esquadra a 22.006 agents, cosa que suposa un 20% més de la plantilla actual. També es va establir continuar aprofundin­t en la coordinaci­ó entre el Govern central i la Generalita­t, i que els Mossos puguin fer tasques de vigilància transfront­erera com altres policies europees. El que el conseller no va posar sobre la taula aquest cop, apunten les mateixes fonts, va ser el traspàs de la comissaria de la Policia Nacional de la Via Laietana.

Elena va aprofitar la trobada per interessar-se per la reforma de la llei de Seguretat Ciutadana, l’anomenada llei mordassa, que s’està tramitant –a un pas molt lent– al Congrés dels Diputats. El conseller va traslladar al titular del Ministeri d’Interior que espera que la norma aprovada pel Partit Popular el 2015 quedi derogada abans que s’esgoti la legislatur­a i no sigui sotmesa a “maquillatg­es” per a la reforma. El ministre, per la seva part, li va remetre la feina que estan fent els grups parlamenta­ris a la Cambra Baixa per intentar arribar a un consens. Fonts de les negociacio­ns asseguren que l’aprovació de la reforma no serà abans del començamen­t de la pròxima etapa polític, al setembre. ●

 ?? MINI TERI DE L’INTERIOR / EP ?? El ministre Marlaska saluda el conseller Joan Ignasi Elena
MINI TERI DE L’INTERIOR / EP El ministre Marlaska saluda el conseller Joan Ignasi Elena

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain