La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Hem creat el primer clúster d’instituts de cultura de Barcelona”

Lucio Izzo Director de l’Institut Italià de Cultura de Barcelona

- E N T R E V I STA SÍLVIA COLOMÉ

Va aterrar en plena pandèmia a Barcelona procedent de destinacio­ns com Tel-Aviv, Colònia o Seül. Lucio Izzo, graduat en Literatura Comprada i Ciències Polítiques, ha començat el seu camí com a director de l’Institut Italià de Cultura de Barcelona amb molts projectes entre mans, com l’exposició dedicada a Fellini al Born, la dels dibuixos de Dalí per a la Comèdia del Dant amb la Fundació Gala-Dalí o les activitats de l’any Pasolini.

Què pretén aportar a l’Institut?

Per mi el més important no només és fomentar la cultura italiana, sinó també contribuir a la vida de la ciutat. Hem començat a firmar acords i convenis plurianual­s amb institucio­ns com el Liceu, el Lliure, el Temporada Alta... És interessan­t fer un bon concert o exposició, però l’important és establir relacions duradores.

Com la que ha establert amb els instituts alemany i francès de Barcelona?

Hem creat el primer clúster d’instituts culturals de Barcelona, que presentare­m al juny. La xarxa Eunic (Instituts Nacionals per la Cultura de la UE) és arreu del món, però a Espanya només hi ha un clúster a Madrid. Em va impression­ar veure que una ciutat tan internacio­nal com Barcelona no en tenia cap. Per sort, els col·legues alemany i francès hi van estar d’acord, i l’hem aconseguit crear. No va ser fàcil.

Amb quin objectiu?

Els fundadors som tres, però hi ha membres associats, com el Cervantes, que no té seu a Barcelona, o el Ramon Llull. L’objectiu és desenvolup­ar relacions culturals en el marc de la UE. Serveix, per exemple, per ajudar els països de la UE amb menys presència al territori. ●

 ?? ??
 ?? XAVIER CERVERA ?? Izzo a la seu de l’Institut
XAVIER CERVERA Izzo a la seu de l’Institut

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain