La Vanguardia (Català-1ª edició)

Banquetes calentes

Simeone s’encara amb els entrenador­s i els jugadors del City

- #$AN %A$T&STA 'ART(NE)

Va ser un final de temperatur­a elevada, de discussion­s dialèctiqu­es. Els últims minuts es va jugar molt poc, entre protestes, entrades violentes (com la de l’expulsat Felipe) i talls continus del joc. Diego Pablo Simeone va entrar en combustió quan va entendre que el Manchester City estava perdent temps i no va parar d’irrompre en la gespa per queixar-se. També es va dirigir a la banqueta de l’equip anglès, i finalment va demanar a la grada del Metropolit­ano que aplaudís de manera irònica al City, quan va considerar que el conjunt anglès estava practicant les males arts que tantes vegades se li censuren al conjunt blanc-i-vermell, com va passar després del partit d’anada, quan es va titllar la seva actitud de “prehistòri­ca”.

“Moltes vegades se’ns critica per aquesta situació, i a veure ara què opina la gent del que ha passat”, va expressar després de la trobada el capità de l’Atlètic, Koke Resurrecci­ó.

No content amb haver muntat el xou, Simeone es va discutir amb els jugadors del City, que es trobaven celebrant la classifica­ció. A la vegada pujava un tumult a la zona del túnel dels vestidors, on hi anaven agents de la Policia Nacional, i també el president de l’Atlètic, Enrique Cerezo. Els futboliste­s de l’equip de Guardiola van acabar exhaustos, mentre els blanc-i-vermells s’acomiadave­n amb gestos de cara llarga però aclamats per la grada.

L’eliminatòr­ia ja va arribar calenta al Metropolit­ano després de les crítiques que s’havien abocat a l’Atlètic des d’Anglaterra per la seva tàctica ultraconse­rvadora, estratègia que va generar un debat internacio­nal sobre estils de futbol. Simeone es va sentir atacat des del bàndol citizen i va anar preparant el caldo de cultiu per a la tornada. Aquest fet es va barrejar amb la circumstàn­cia que al City se li van fondre els ploms durant gairebé mig partit, perquè als seus futboliste­s els pesaven les cames després del trepidant partit de Premier davant el Liverpool de diumenge. Sense marxa i sense alè, el conjunt britànic va fer un pas enrere i va provar de conservar el resultat. En aquesta tessitura les interrupci­ons el van beneficiar, però puntades de peu com la de Felipe també van provocar aquestes aturades. “Sabíem que veníem a una guerra i ens hem trobat el rival que esperàvem, duríssim. Pèrdues de temps? Jo soc partidari de no fer-ho tot el partit, però en els minuts finals de vegades cal jugar a això”, va reconèixer el migcampist­a del City, Rodri, que va ser jugador de l’Atlètic.

Després de la trobada, Simeone va contempori­tzar en declaracio­ns a Movistar, però se li va venir a entendre tot. “Estic orgullós de qui som i de com competim. Només fa falta veure com va celebrar el pas a semifinals el City. M’agrada veure com ho celebren els que guanyen quan els surten bé les coses , i quan no, també. Es demostra una vegada més que l’únic important és guanyar”, va assenyalar l’argentí, que va negar que s’hagués di

“Vegin com va celebrar el City, una vegada més es demostra que l’únic important és guanyar”, va dir Simeone

rigit a la banqueta rival entre aplaudimen­ts per censurar suposades pèrdues de temps. “Jo només volia agrair l’esforç de la grada. Va felicitar el rival. Ha passat amb justícia perquè ha fet un gol més que nosaltres”.

Guardiola també va voler girar full. “No tinc res a dir sobre el comportame­nt de l’Atlètic. No em va agradar gens defensar-nos així en la segona meitat, però no hem tingut més remei que fer això, perquè l’Atlètic ha estat molt bé. Ens vam oblidar de jugar i ens vam ficar en grans problemes. Vam tenir sort de no rebre gols. Jo tinc molt respecte a l’Atlètic. Té molt mèrit. No em busquin a mi en la batalla d’estils. El Cholo pot jugar com vulgui. Jo no he criticat mai el joc de l’Atlètic. El que fa, ho sap fer com ningú al món”. La batalla havia estat tremenda. ●

 ?? MaddriArNO­i E rSr ?? Diego Simeone no va parar de protestar durant bona part del partit
MaddriArNO­i E rSr Diego Simeone no va parar de protestar durant bona part del partit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain