La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els Benetton i Blackstone ultimen una oferta per adquirir Atlantia

El grup italià llançarà una operació defensiva davant els plans de Florentino Pérez

- ANNA BUJ

Els Benetton i el grup dels Estats Units Blackstone ja ho tenen tot preparat per anunciar una oferta d’adquisició de la societat italiana Atlantia. El consell d’administra­ció d’Edizione, el braç inversor de la família italiana, es va reunir ahir al matí per posar en marxa l’operació defensiva per assegurar Atlantia davant els plans d’opa que prepara ACS, controlada per Florentino Pérez, de la mà dels grups d’inversió GIP i Brookfield.

La reunió va servir per ultimar els detalls dels treballs – supervisat­s pels bancs Goldman Sachs i Mediobanca– de l’anunci al mercat. La idea és crear una nova societat que llanci l’oferta pel grup italià d’infraestru­ctures, carreteres i aeroports. Edizione, que actualment controla un 33,1% de l’empresa, es quedarà amb la majoria i Blackstone tindrà la part minoritàri­a, segons ha pogut saber aquest diari. De moment no s’implicaran altres socis, que podrien entrar en una fase posterior si així ho volen, com la fundació bancària italiana CRT i el fons sobirà de Singapur GIC, dos inversors tradiciona­ls a Atlantia.

Queda per saber el preu. Segons publicava aquest divendres el diari italià Il Messaggero citant fonts bancàries directamen­t implicades en l’afer, el principal accionista i Blackstone podrien llançar una oferta a uns 24 euros per acció, que suposaria valorar el grup en uns 20.000 milions d’euros. El mateix article assenyalav­a que perquè l’atac plantejat per la societat presidida per Florentino Pérez tingui alguna possibilit­at s’hauria de situar entorn dels 26 euros per acció. Tot i això, informacio­ns noves de Reuters situen la xifra entre els 22 i els 23 euros per títol, la qual cosa significar­ia valorar Atlantia al voltant dels 18.000 milions.

El principal protagonis­ta d’aquesta aventura és Alessandro Benetton, nou president d’Edizione, que pel que sembla ha negociat personalme­nt amb Blackstone els detalls de l’operació. El clan italià pretén protegir com sigui la seva inversió en Atlantia, que considera “estratègic­a”, i veu fonamental protegir les “arrels italianes” de l’empresa.

L’objectiu és excloure-la de la borsa, ara que estan a punt d’arribar els 8.000 milions de contrapres­tació per part de l’Estat italià després que aquest obligués Atlantia a desprendre’s d’Autostrade per l’Italia (ASPI) després de l’ensorramen­t del pont Morandi de Gènova, que va provocar 43 morts. ACS va sospesar comprar la participac­ió en la filial amb la qual gestionave­n gairebé 3.000 quilòmetre­s d’autopistes, però es va acabar venent a un consorci format pel banc públic italià Cassa Depositi i Prestiti i altres fons. Tot això ha fet que Atlantia hagi atret pretendent­s, ja que està a punt de tenir una caixa abundant. ●

 ?? FILIPPO MONTEFORTE / AFP ?? La seu d’Atlantia a Roma
FILIPPO MONTEFORTE / AFP La seu d’Atlantia a Roma

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain