La Vanguardia (Català-1ª edició)

Patrizia, el gran propietari

El fons alemany es converteix en l’operador d’habitatge més gran amb serveis de Catalunya amb la compra de BeCorp

-

El fons alemany Patrizia s’ha convertit en el primer operador d’habitatges de lloguer amb serveis de Catalunya, i ha assolit una cartera de 2.000 habitatges, després de completar la compra de BeCorp.

Patrizia ha invertit 600 milions d’euros en la compra de l’empresa, que s’ha especialit­zat a promoure complexos residencia­ls, destinats només al lloguer, que inclouen, a més dels habitatges, zones comunes de lleure, gimnàs, coworking, recepció de compres en línia i també serveis com càtering i ajuda per a les feines de casa. BeCorp, liderada pels empresaris Pedro Molina i Pau Castro, tenia com a principal accionista Scranton Enterprise­s, el vehicle inversor d’alguns membres de la família Grífols.

L’acord inclou la compra de 10 promocions de 1.500 habitatges, alguns de ja acabats i en renda i d’altres que estaran operatius els pròxims anys. A la ciutat de Barcelona la firma té promocions a

Can Batlló (Sants), l’antiga fàbrica de Cobega a la rambla Guipúscoa, la Sagrera i Sarrià, i també en localitats de l’àrea metropolit­ana com Badalona, Terrassa i Abrera.

Patrizia ja tenia 500 habitatges de lloguer a Catalunya, amb una inversió acumulada de 250 milions d’euros, abans de comprar la cartera de BeCorp. La gestora ha creat un fons, anomenat Living

Cities, que inverteix en aquest tipus d’habitatges a Espanya, Dinamarca, Finlàndia, Irlanda, el Regne Unit i Suècia i que ha captat aportacion­s de 1.500 milions d’euros de fons de pensions i companyies d’asseguranc­es europees, de l’Orient Mitjà i Àsia.

Sebastian Dietert, director del fons, va explicar en un comunicat que Barcelona “ofereix una rendibilit­at estable i un creixement del capital a llarg termini”. La companyia elabora un rànquing de les ciutats europees més interessan­ts per invertir en habitatge en què Madrid apareix al vuitè lloc. De Barcelona l’estudi en destaca l’atractiu com a ciutat università­ria, que atreu joves i noves empreses innovadore­s que busquen contractar­los. Alhora, assenyala, és un mercat d’inversió molt líquid.

CBRE, que ha assessorat l’adquisició, va assenyalar que el 2022 s’accelera així la tendència de l’any passat, quan a la ciutat es van invertir 443 milions d’euros en complexos dissenyats específica­ment per a lloguer: un 63% més que l’any anterior i un 73% de tota la inversió que es va fer en habitatges i residèncie­s d’estudiants. Segons Xavier Güell, responsabl­e de l’oficina de la consultora a Barcelona, la venda de BeCorp és l’adquisició més important d’aquesta mena feta en un país del sud d’Europa. De totes maneres, al sector és clar el lideratge de Madrid, que concentra la majoria de la inversió en aquests complexos, que va ser de 1.642 milions d’euros l’any passat. ●

El fons ha invertit 850 milions en el ‘build to rent’ i ja té 2.000 habitatges a l’àrea de Barcelona

 ?? LV ?? Un complex d’habitatges en build to rent adquirit pel fons alemany Patrizia
LV Un complex d’habitatges en build to rent adquirit pel fons alemany Patrizia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain