La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’home que va matar la filla i la dona a Lloret era un milionari rus

-

L’home que va matar la seva dona i la seva filla i que després es va suïcidar en una casa de Lloret de Mar havia ocupat diversos càrrecs directius a l’empresa gasista russa Novatek i havia arribat a tenir una fortuna superior als 440 milions de dòlars el 2011, segons mitjans russos. Enginyer i economista de professió, Sergei Protosenya, de 55 anys, va ocupar entre els anys 2002 i 2014 el càrrec de cap de comptabili­tat de la companyia Novatek, el productor independen­t més important de gas natural de Rússia, i el 2015 també va exercir de vicepresid­ent de la junta directiva, segons consta a l’informe anual de la companyia d’aquell any. Segons algunes fonts pròximes a la família, ara el matrimoni ja estava jubilat.

Els Protosenya, de nacionalit­at russa, havien adquirit feia més d’una dècada la casa de la urbanitzac­ió de Los Pinares, on aquest dimarts la policia va trobar els tres cadàvers. Ell es va penjar al jardí i la seva dona i la seva filla, de 18 anys, presentave­n diverses ferides per arma blanca. Tot apunta que les va atacar violentame­nt mentre dormien. Al domicili els agents hi van trobar un ganivet i una destral amb restes de sang. Els Mossos d’Esquadra investigue­n els fets com un cas de violència masclista i el Govern ja el comptabili­tza com a tal.

Ahir tant l’Ajuntament de Lloret de Mar com la delegació de la Generalita­t a Girona van convocar sengles minuts de silenci per condemnar el doble crim. També el van condemnar la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalita­t, Tània Verge, i la ministra d’Igualtat, Irene Montero, que va reclamar “unitat institucio­nal” per lluitar contra totes les formes de violència contra les dones. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain