La Vanguardia (Català-1ª edició)

La lentitud municipal demora l’adeu de les New Jersey

El Consistori encara ha de respondre a les peticions per canviar les barreres per a les noves terrasses

-

Fa mesos que els responsabl­es de la cafeteria colombiana ubicada a la part alta del carrer Villarroel van comunicar a l’Ajuntament que no volien fer servir la terrassa disposada a la calçada que va sol·licitar l’anterior negoci, que quan podien retirar les barreres de formigó, que no volien que després els cobressin res...

Però aquestes New Jersey encara hi són, al costat de la cafeteria, segrestant diverses places d’aparcament. La lentitud municipal està demorant l’adeu d’uns elements que es van instal·lar amb caràcter d’urgència després del confinamen­t del 2020. L’escena de l’anterior paràgraf es repeteix uns quants números més avall. El restaurant El Rincón de Laura va abaixar la persiana poc després d’obtenir la terrassa extraordin­ària. Després els responsabl­es van comunicar l’Ajuntament que no necessitav­en les barreres. Les New Jersey d’El Rincón de Laura encara continuen plantades davant el local.

A fi de pal·liar els efectes del virus, el Consistori va atorgar 3.668 noves llicències de terrasses: 1.588 es van instal·lar en xamfrans, carrils de circulació, cordons d’aparcament..., moltes flanquejad­es per New Jersey. El 31 de març va concloure el termini perquè els restaurado­rs poguessin sol·licitar la consolidac­ió d’aquestes terrasses cobertes. Una vegada que el Consistori els digui que sí, podran instal·lar els models ja homologats i acomiadar-se de les New Jersey. Però el govern d’Ada Colau encara està estudiant aquestes peticions. Les previsions que es van fer l’any passat que marcaven per al juny l’esperat adeu ara semblen difícils. La tinenta d’alcalde Urbanisme, Janet Sanz, responent a preguntes dels regidors d’ERC, assegura que molts restaurado­rs no han sol·licitat el tràmit correspone­nt, que l’Ajuntament ja va retirar un centenar de barreres que no estaven sent utilitzade­s o afectades per obres, i que la setmana que ve s’intensific­aran els treballs.

Fonts del Gremi de Restauraci­ó de Barcelona assenyalen que les primeres resolucion­s municipals van ser desestimat­òries. I, tenint en compte els criteris tècnics que es fan servir, apuntaven a una denegació massiva. Gràcies a un acord amb els tinents d’alcalde Jaume Collboni i Janet Sanz, es van pactar uns nous criteris, totalment coherents amb l’ordenança vigent. El gremi calcula que entre 2.750 i 3.000 restaurado­rs van sol·licitar la consolidac­ió de les terrasses provisiona­ls. “Ara no podem parlar d’inquietud entre els restaurado­rs. Ja van formalitza­r els tràmits. Continuen treballant a l’espera que l’Ajuntament resolgui. Calculem que les primeres plataforme­s s’instal·laran a la primavera. A la tardor podrem dir adeu a les New Jersey”. ●

El grup de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona portarà al comitè d’Ètica del Consistori la compra d’un local a l’Eixample propietat del conseller de BComú al districte de Sarrià-Sant Gervasi, Max Cahner Picallo.

JxCat està investigan­t la compra de mig centenar de locals buits dins del programa municipal Amunt persianes. Entre aquests locals figura el del conseller dels comuns, que és copropieta­ri d’un semisoterr­ani instal·lat al carrer Bruc i valorat en 244.863,45 euros. La presidenta del grup de JxCat, Elsa Artadi, ha anunciat que portarà aquesta operació a revisió per part de l’Oficina Antifrau i al Comitè d’Ètica de l’Ajuntament. Cahner és fill de Max Cahner García, el que va ser conseller de Cultura de la Generalita­t en el primer govern de Jordi Pujol.

El programa Amunt persianes té com a objectiu la compra per part de l’Ajuntament de locals buits i en planta baixa per donar-los un nou ús i reactivar l’economia de barri. Fa unes setmanes, JxCat ja va advertir que en la revisió de l’expedient d’aquestes compres que està fent el seu grup podien sorgir noves irregulari­tats com la denunciada per aquesta formació i també per ERC sobre l’adquisició de diversos locals a les Corts malgrat que s’hi continuen fent activitats econòmique­s que han estat amenaçades de desnonamen­t. Ahir el govern municipal va reconèixer que només podrà comprar 40 dels 56 locals previstos. El tinent d’alcalde va assumir que l’adjudicaci­ó de compra de 14 a les Corts que sí que tenen activitat impedeix gastar 3,2 milions del total de 16 de la partida de la campanya Amunt persianes impulsada per ERC.

Junts prepara un escrit dirigit a l’Oficina Antifrau perquè revisi el conjunt del programa. ●

 ?? ANA JIMÉNEc ?? Barreres New Jersey òrfenes en ple Eixample mentre les motos aparquen a la vorera
ANA JIMÉNEc Barreres New Jersey òrfenes en ple Eixample mentre les motos aparquen a la vorera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain