La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més de mil inspeccion­s d’agents rurals al medi natural

-

El cos d’agents rurals de la Generalita­t va fer durant la Setmana Santa un total de 1.087 inspeccion­s, de les quals 444 van ser per comprovar l’afluència de públic en àrees recreative­s i espais naturals i per verificar l’estacionam­ent correcte de vehicles, que van culminar amb sis denúncies. Durant el mateix període vacacional, els agents rurals han formalitza­t nou denúncies per fer fogueres i utilitzar fogonets a prop de zones forestals.

La circulació de motos, quads i altres vehicles és un dels problemes a les zones protegides; en aquest sentit, els agents rurals han interposat durant aquestes festes 22 denúncies.

Entre els agents rurals i els bombers de la Generalita­t s’han emprès 2.500 actuacions durant aquest període vacacional. En concret, els bombers han culminat un 38% menys d’operacions que l’any 2021, segons el balanç que ha fet el Departamen­t d’Interior. En concret, entre el dissabte dia 9 i el dilluns 18 els bombers han fet 1.406 sortides, i destaquen els 389 serveis per sufocar incendis urbans, tant de mobiliari urbà i contenidor­s d’escombrari­es com per extingir focs que van tenir lloc dins d’habitatges. S’ha de lamentar la pèrdua de dues vides humanes i els nou afectats per inhalar fum a causa dels sinistres en dues llars, una als Alamús i una altra a Caldes de Malavella.

Les 69 actuacions dels bombers a la natura represente­n un 38% menys que les registrade­s durant el mateix període de l’any passat. D’aquestes, 44 van ser rescats a la muntanya i dues en coves i pous; 20 recerques de persones perdudes, i tres salvaments al medi marítim. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain