La Vanguardia (Català-1ª edició)

Flors i volums a la passarel·la

La firma Viktor & Rolf va tancar el primer dia de la Bridal Fashion Week

- ISA EL LAR S

El rodatge de Bosé ha acabat i Paramount + ha revelat qui acompanya Iván Sánchez i José Pastor, que donen vida al cantant en diferents etapes de la seva vida. Entre ells, Miguel Ángel Muñoz serà Julio Iglesias, i Raquel Salamanca, Ana Obregón.

La pluja va arruïnar la desfilada que Viktor Horsting i Rolf Snoeren feia dos anys que somiaven. Viktor & Rolf havia de ser la firma convidada a la Barcelona Bridal Fashion Week del 2020 per presentar per primera vegada en una passarel·la la seva col·lecció nupcial. Però va arribar la pandèmia. Ahir per fi els dissenyado­rs podrien mostrar a tothom els seus vestits de núvia, a la Bridal Night, a l’Espai Corberó, que tenia enamorats els neerlandes­os. Però la pluja d’ahir a Barcelona va obligar a canviar els plans i la desfilada, amb la nova col·lecció i una retrospect­iva, i va haver de celebrarse a la Fira de Barcelona, on s’hi han fet totes les altres. Tot i això, Viktor & Rolf van ser tot el matí a l’Espai Corberó fotografia­nt els vestits.

“Des del 2017 dissenyem vestits de núvia, i ens agrada per la càrrega simbòlica”, explica Viktor poc abans de la desfilada. “La nostra col·lecció d’alta costura és molt barroca i alhora rigorosa amb uns volums espectacul­ars, però l’adaptem a les núvies, perquè han de sentir-se còmodes aquest dia”, afegeix. Viktor & Rolf, que ben aviat protagonit­zarà a la Xina una retrospect­iva dels trenta anys, va néixer el 1993.

La presència de Viktor & Rolf, que desfilen a l’alta costura de París, a la Barcelona Bridal Fashion Week és un exemple de la importànci­a que té aquesta fira al món, però no és l’únic. Marchesa va protagonit­zar l’última Bridal Night, el 2019, i ahir va desfilar amb la primera col·lecció que ha creat per a Pronovias. Georgina Chapman, la dissenyado­ra va ser ahir a Barcelona per presentar-la: “Ha estat una col·laboració increïble, perquè he pogut mantenir l’ADN de Marchesa, femení i romàntic, però més europeu”.

Champam, que no va voler parlar de la seva relació amb l’actor Adrien Brody després de divorciar-se d’Harvey Weinstein, creu que el dia del casament és molt especial: “Quan dissenyo penso en l’emoció d’una dona quan es posa el vestit, com sempre ha somiat”.

Ahir la Barcelona Bridal Fashion Week la va inaugurar oficialmen­t la firma Jesús Peiró amb la col·lecció Nimfes, que va convertir la sala de desfilades en un jardí ple de flors. “Tenia la necessitat de crear propostes més contemporà­nies amb pantalons, faldilles curtes amb teixits tan rics que no necessitav­en accessoris”, va assegurar la dissenyado­ra de la firma,

Merche Segarra. La desfilada també va suposar la tornada a les passarel·les de la model Paula Willems, després de ser mare, amb l’actor Quim Gutiérrez, el 28 de novembre, d’un nen.

Isabel Sanchis i la seva filla Paula (que s’ha estrenat com a mare fa tres setmanes) van presentar una @ABBCDE GC HAIJKN Q SKTU X TYZB[XA \KN]CN^ @CBUATXGX GC _XN`jCBX UKN kNKDKwAXB kXxTX yAz TTC{B GCBUATXDJ [CN X |CB}B kCAN^~ BX]CT €XD`jAB X{] {DA‚xCB GC NXB Tƒ„xAG GC {XJCNAXT NC`A`TXJ …KTXD`NAB jXD UCJ GYCBJAT ]KjK TX BCwX BCDEX GYAGCDJAJX­J col·lecció nupcial en què van predominar els detalls joia i els volums en mànigues i llaços amb l’efecte aigua, un ras líquid de material reciclat.

Yolancris va tornar a l’estil boho que la caracterit­za. “Fa diverses temporades que el vam apartar, però ens ho demanen, especi

Yolancris ha tornat a l’estil boho, tan caracterís­tic seu i que tenia abandonat els últims anys

alment als països mediterran­is, i per això hem tornat a incloure'l”, explica Yolanda. La col·lecció s’ha completat amb una línia més llisa, inspirada en els seixanta i amb moltes obertures al cos, i una altra de més recarregad­a amb brillantor­s i aplicacion­s a gust dels països asiàtics i dels Estats Units. ●

 ?? V KTOR & ROLF ??
V KTOR & ROLF
 ?? TON  ALB R / EFE ??
TON ALB R / EFE
 ?? BBFW22 ??
BBFW22
 ?? TON  ALB R / EFE ??
TON ALB R / EFE
 ?? MANUEL LAST R ??
MANUEL LAST R
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain