La Vanguardia (Català-1ª edició)

Elionor assisteix a una xerrada sobre l’ús segur del mòbil en un institut

-

Sense mascareta, el primer dia en què ja no era obligatòri­a en interiors, Elionor de Borbó va assistir ahir amb un grup de joves a una xerrada sobre l’ús segur d’internet i del telèfon mòbil, a l’institut d’Educació Secundària Julio Verne, a Leganés (Madrid). És la segona vegada que la princesa d’Astúries, que té 16 anys, participa en un acte oficial en solitari, després que fa un any va presidir, per encàrrec del Rei, el primer acte commemorat­iu del 30è aniversari de la creació de l’Institut Cervantes.

En aquesta ocasió, l’acte tenia un caràcter menys formal. La jornada, titulada “Gaudeix d’internet amb seguretat”, i organitzad­a per l’Institut Nacional de Seguretat (Incibe), estava enfocada a ensenyar als estudiants i professors a moure’s per les xarxes socials de manera responsabl­e. Elionor hi va assistir com a oient amb 39 escolars més.

La primera part va ser una sessió formativa, amb experts que van subratllar la importànci­a de fer un ús responsabl­e de les noves tecnologie­s, en particular del telèfon mòbil. La segona part va ser un taller en què els joves es van dividir en quatre grups de treball i es van abordar qüestions com la protecció dels equips tecnològic­s, el respecte a internet, la prevenció de l’abús sexual i la desinforma­ció.

Cristina Gutiérrez, tècnica de cibersegur­etat per a menors d’Incibe, que va dirigir el grup de treball en què hi va haver la princesa d’Astúries, va explicar a Europa Press que Elionor va tenir una actitud participat­iva, compartint amb els nou alumnes del seu grup algun exemple sobre allò que s’havia tractat, principalm­ent els enganys i la desinforma­ció a internet.

La jornada va concloure al gimnàs de l’institut, on la directora general de l’organisme sobre cibersegur­etat, Rosa Díaz, va resumir les conclusion­s de l’activitat davant els 450 alumnes del centre. Abans d’asseure’s, Elionor va accedir a posar amb dos joves que li havien demanat una fotografia, que va fer la ministra d’Educació, Pilar Alegría, amb el mòbil d’un d’ells. “Volíem emportar-nos un record del dia d’avui. Ella hi ha accedit amablement. Tenia una mica de vergonya, perquè hi havia molta gent mirant-la, però ha estat molt maca”, va relatar a Efe l’Ibra, un dels dos joves, tots dos de 18 anys.

El d’ahir va ser el segon i últim acte de la princesa d’Astúries durant les seves vacances escolars a Espanya, després que dissabte va visitar amb els Reis i la infanta Sofia el centre de refugiats de Pozuelo de Alarcón. Elionor estudia a Gal·les (Regne Unit), on tornarà aquest diumenge. ●

Sense mascareta i entre joves de la seva edat, la princesa d’Astúries participa en el segon acte sense els Reis

 ?? BALLESTERO­S / EFE ?? Elionor amb un grup d’alumnes de l’IES Julio Verne a Leganés
BALLESTERO­S / EFE Elionor amb un grup d’alumnes de l’IES Julio Verne a Leganés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain