La Vanguardia (Català-1ª edició)

Supervivèn­cia a Telecinco

- Albert Domènech

En condicions més o menys normals, el títol de la columna d’avui seria una manera força recurrent i poc original de comunicar al lector que aquesta nit comença una altra edició de Supervivie­ntes, el reality més rendible per a Telecinco els últims anys. Però sembla que des de fa uns quants anys la normalitat està una mica sobrevalor­ada, de manera que els que han endevinat una segona lectura en aquesta capçalera estan d’enhorabona perquè s’emporten premi. L’únic guardó que ara tinc a mà és acabar la columna; per tant, em permetreu que em quedi amb això i ja miraré de compensar-vos-ho més endavant.

La cadena de Mediaset passa un autèntic viacrucis els últims mesos d’ençà que l’audiència els va girar l’esquena per, en bona part, aterrar en aquesta “cadena trista”, com molts dels treballado­rs van batejar Antena 3 per haver-se vantat sobre la seva superiorit­at. Però el conte va començar a canviar a finals del 2021 i ha passat a ser més terrible per a Telecinco a començamen­ts d’aquest 2022: al març va registrar el seu mínim històric. Es tracta d’un cop molt dur quan falten més de tres mesos perquè s’acabi la temporada televisiva, de manera que una de les poques cartes que els queda és agafar-se a la taula de salvació, en aquest cas el seu reality estrella.

No sembla forassenya­t dir que la cadena condiciona­rà el seu present i futur immediat al rendiment que pugui casar del contingut que vingui aquest any des d’Hondures i que, com cada any, té continuïta­t en les guerrilles que es formen al plató i a les xarxes socials. Malgrat que a la roda de premsa de la presentaci­ó del concurs tothom es conjurava per remarcar que seria “l’edició més salvatge” i que el càsting era perfecte, ni de bon tros posaria la mà al foc per l’èxit d’aquesta edició. Alguns programes de la cadena van explotar fins a l’últim sospir la possibilit­at d’un fitxatge estrella que finalment no ha arribat. Com diria Piqué: “És el que hi ha”.

I el que hi ha és un elenc de personatge­s elegits per continuar alimentat trames dels clans més populars d’Espanya –Pantoja-Matamoros-Flores–, però que ho condiciona­ran tot a l’aparició d’alguna rara avis que els pugui salvar la temporada televisiva que falta fins al mes de juliol. Aquests mesos, atesa la situació de la cadena, estan més pensats per sobreviure que no pas per abordar qualsevol pla d’atac salvatge. Per a això haurem d’esperar al setembre. ●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain