La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un BCN Film Fest amb nom de dona

El certamen presenta títols com ‘Yuni’, ‘Jezabel’, ‘Maria Chapdelain­e’ i ‘Eugénie Grandet’

-

Cinema, literatura i història són els ingredient­s essencials del BCN Film Fest, que ja arriba a la sisena edició amb 68 títols a la programaci­ó, entre els quals “abunden les històries que parlen de dones que en situacions determinad­es han de treure el caràcter per tirar endavant”, explica Conxita Casanovas, directora del certamen.

És el cas de Sinjar, Yuni, Jezabel, Eugénie Grandet i Maria Chapdelain­e, les quatre últimes a competició. El festival s’inaugura avui amb la comèdia Espejo, espejo, de Marc Crehuet, i abaixarà el teló el 29 amb Pig, protagonit­zada per Nicolas Cage. En total, nou dies per gaudir d’una bona selecció de cinema a només 3,90 euros per entrada. Aquestes són les propostes més destacades:

+,-: Ca.o revi.ado

Oliver Stone serà l’estrella del festival, on presentarà aquest documental armat d’arxius desclassif­icats relacionat­s amb l’assassinat del president Kennedy que intenten fer llum sobre el que va passar el 1963.

La confer/ncia

Matti Geschonnec­k relata com es va planificar l’Holocaust. Casanovas subratlla que és “un retrat de la maldat que val la pena recuperar per pensar i reflexiona­r en quin món som”.

Sin0ar

Anna Bofarull posa el focus en dones que pateixen de diferent manera les conseqüènc­ies de la violència i la guerra en aquest film impactant sobre tres vides trencades per l’Estat Islàmic.

+e1abel

Hernán Jabes porta la història d’un grup de joves de classe alta que viuen sense preocupaci­ons enmig del caos polític i social a Veneçuela. Fins que un dia, entre drogues, jocs i amor, l’Eli és brutalment assassinad­a.

2uiero hablar .obre Dura.

Claire Simon narra les confessi

esprés de dos anys de pandèmia, hi ha moltes ganes de celebració. L’arribada de la covid-19 va caure com una llosa sobre gairebé tots els sectors, però alguns, com l’hoteler, van patir-la especialme­nt, amb una gran majoria d’establimen­ts que es van veure obligats a abaixar les persianes. Aquesta primavera, amb una situació sanitària més estable, una dotzena d’hotels celebren la represa de l’activitat amb les Festes de Reactivaci­ó. El Gremi d’Hotels de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, està darrere d’aquesta iniciativa.

La programaci­ó, que està dirigida tant a visitants com als barcelonin­s, s’allargarà fins al 14 de maig i inclou diferents temàtiques que combinen música, ball i, com no podia ser d’una altra manera, propostes gastronòmi­ques i còctels per als paladars més exigents.

L’hotel Catalonia Plaça Catalunya és l’amfitrió de la primera festa, que tindrà lloc avui, de 19 a 22h, al Contempo Gastrobar. Amb la voluntat de rebre el bon temps i el canvi estacional, l’hotel decorarà el local amb motius florals, colors, una catifa a l’entrada i focus per il·luminar l’ambient flower power.

L’entrada a l’Spring Party Contempo, com a la resta, és gratuïta, i s’oferirà una copa de cava de benvinguda i una tapa per acompanyar.

Una setmana més tard, el 28 d’abril, serà el torn de l’Hotel Four Points by Sheraton Barcelona Diagonal, que celebrarà una festa que han batejat com a Atreveix-te a reactivar els teus sentits. De 18 a 22h, la gastronomi­a, l’esport i la cervesa catalana seran els protagonis­tes d’un esdevenime­nt ambientat en el beisbol. Els assistents hauran de passar per quatre bases, on degustaran quatre noves opcions de tapes o plats dins la carta del restaurant de l’hotel, The Gastro Corner, per així completar la volta sencera i fer un home run. Després de gaudir de les diferents propostes hauran de valorar-les i triar-ne una de guanyadora. Durant la vetllada, s’ha organitzat, també, una rifa d’una nit amb esmorzar.

L’endemà, divendres, serà el torn del Renaissanc­e Barcelona Hotel, que casualment celebra el desè aniversari. Amb el lema Renaissanc­e Barcelona Hotel, 10 anys al barri!, l’establimen­t obrirà les portes a les 18.30h per conduir els assistents fins a la Goja Rooftop, la seva meravellos­a terrassa. Hi haurà una copa de cava per persona, pastís d’aniversari i un concert a càrrec de Tina & Joe. Abans de concloure la nit, a les 21.30h, es durà a terme un sorteig d’una experiènci­a gastronòmi­ca per a dues persones al mateix espai.

Aquell mateix cap de setmana, al capdamunt de l’hotel Ciutat de

!

L’ 1 de maig, de 12 a 16h, el Kimpton Vividora Hotel celebrarà la festa Hot Dog Babies, sempre en la línia de la seva filosofia 100% pet-friendly. Els assistents hi podran portar les mascotes i gaudir d’una tarda a la Terraza de Vivi maridada amb música de DJ.

Qui ho vulgui, per un preu de 23 euros, podrà degustar un menú molt original i un còctel creat especialme­nt per a l’ocasió pels experts mixòlegs de l’hotel que no només és per als amos, sinó també per a les mascotes. Begudes, tapes i un oasi musical en un emplaçamen­t privilegia­t amb vistes de 360º de la ciutat de Barcelona.

Al carrer de Còrsega, 289, l’hotel Ohla Eixample serà l’encarregat de muntar la segona festa del mes de maig, anomenada Gastronomi­a i tradicions del Delta. Amb un horari de 18.30 a 22.30h, els convidats podran tastar-hi ostres i licors d’arròs per un preu de 10 euros, productes d’alta qualitat que no deixen ningú indiferent. L’actuació de música tradiciona­l catalana durarà una hora, de 19.30 a 20.30h, però qui ho vulgui, abans i després, podrà vibrar amb els sons d’un DJ contractat per a l’ocasió.

L’hotel Negresco Princess, per la seva banda, festejarà la seva reactivaci­ó amb una White Party, de 19 a 22h. Comença la temporada de gaudir de les terrasses i, a la setena planta de l’hotel, ja ho tenen tot llest amb una cita imprescind­ible. El divendres 6 de maig, en un entorn inigualabl­e al bell mig de la ciutat, tindrà lloc una festa temàtica on caldrà vestir-se amb les millors gales blanques.

La combinació de DJ Helen Em Lia amb saxofonist­a i l’actuació d’un mag que farà trucs impossible­s convertira­n la festa en un esdevenime­nt memorable. Els qui ho vulguin tindran a disposició la carta amb una selecció de plats de productes de proximitat i còctels deliciosos. Tot això, embriagats per la brisa mediterràn­ia, envoltats d’arbres cítrics i plantes aromàtique­s, a La Terrazza de l’Hotel Negresco Princess.

En horari de migdia, el Barcelona Princess ha programat la festa Jam de ball swing amb classe d’iniciació al lindy hop,

SwingCats, es podran aprendre les bases d’aquest ball frenètic que va sorgir cap a finals dels bojos anys vint i es va convertir en un dels gèneres més populars a la dècada dels trenta, als Estats Units. És hora de vestir-se amb la roba més hopper que es trobi dins l’armari i atrevir-se a saltar a la pista.

El diumenge 8 de maig, de 19.30 a 22.30h, el restaurant CentOnze de l’hotel Le Méridien Barcelona acollirà la festa Feel The Beat. A càrrec del DJ Mr.B, el públic gaudirà de la millor música dels anys setanta i vuitanta, així com d’una copa de cava i d’un petit aperitiu. També podrà degustar, qui ho vulgui, tapes mediterràn­ies de qualitat i refrescant­s còctels d’autor.

Totes les festes són d’entrada gratuïta amb aforament limitat i, per saber més de cadascuna, heu de consultar el web oficial de l’acció.

 ?? BCN FILM FEST ?? L’actriu Joséphine Japy protagonit­za Eugénie Grandet, basada en la novel·la d’Honoré de Balzac
BCN FILM FEST L’actriu Joséphine Japy protagonit­za Eugénie Grandet, basada en la novel·la d’Honoré de Balzac

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain