La Vanguardia (Català-1ª edició)

Conflicte d’interessos OLÍMPIC

Piqué va demanar a Rubiales un grup fàcil per a l’Andorra i que intercedís per anar als Jocs

- “Aquesta me l’has de fer, hòstia”

versos clubs, Piqué demana al president de la Federació que assigni al seu equip un grup més assequible que el que li tocava.

–Si podeu evitar posar-nos al grup amb els catalans, millor. Sempre són els de més nivell –demana a Rubiales el 25 de juliol del 2020, revela El Confidenci­al.

El president es resisteix a modificar la distribuci­ó, atenint-se a un criteri territoria­l, però Piqué hi insisteix, entossudit a evitar a l’Andorra un grup complicat.

–Ja m’ho imagino, però com que és al cul del món, com els de les Balears, m’imagino que col·locar-nos en un grup o un altre no canvia gaire. (...) Nosaltres podríem sortir d’aquí i anar a parar a un altre subgrup –insisteix Piqué, que suggereix fins i tot jugar amb els equips andalusos.

–Si fem això ens maten. T’imagines el Marbella anant a Andorra? Em maten! –es nega Rubiales, que va imposar el seu criteri: l’Andorra va acabar enquadrat en el subgrup A del Grup 3 de Segona B amb 10 equips catalans.

Els nous àudios evidencien la situació compromesa en què queda Piqué per la seva doble faceta, i més demanant els favors a Rubiales. Lluny d’admetre que s’hagi equivocat amb la gestió per la Supercopa –“no he fet res erroni, ni legalment ni moralment”, afirma Piqué–, el defensa blaugrana manté que no ha incorregut en cap conflicte d’interessos, en tant que és empleat d’un club que competeix sota el paraigua de la Federació i alhora fa de mediador –remunerat– a favor de l’organisme federatiu.

En una encesa defensa de la seva actuació empresaria­l, dilluns a la mitjanit en una compareixe­nça a Twitch, Piqué justificav­a amb vehemència: “Sé separar perfectame­nt el que és un acord comercial de jugar a futbol, que és el que he fet tota la vida. I òbviament, mai a la vida demanaré una ajuda de res, ni l’he rebuda”. ●

 ?? IAN MACNICOL / GETTY ?? Piqué va jugar l’últim dels seus 102 partits amb la selecció l’1 de juliol del 2018 al Mundial de Rússia
IAN MACNICOL / GETTY Piqué va jugar l’últim dels seus 102 partits amb la selecció l’1 de juliol del 2018 al Mundial de Rússia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain