La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rubiales: “Jo no cobro comissions il·legals”

Denuncia una campanya contra ell

-

En una compareixe­nça de gairebé dues hores, el president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, va rebutjar totes les acusacions per l’adjudicaci­ó de la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita, en què Kosmos, empresa de què és propietari Gerard Piqué, va cobrar una comissió de 24 milions d’euros, quatre per temporada.

El directiu va assegurar que ni l’organisme ni ell “s’han emportat cap comissió”, que el contracte amb el país àrab “és legal” i “ha passat els filtres ètics” de la Federació i que els pagaments a l’empresa de Piqué els fa Aràbia, per la qual cosa segons ell no hi ha conflicte d’interessos. A més a més, va anunciar que exigirà la rectificac­ió de les informacio­ns “falses” publicades per El Confidenci­al, i va dir que està “indignat i molt enfadat” perquè “s’estigui donant prioritat a això” i no al “delicte” que li hagin “sostret de manera il·legal informació del telèfon”.

“Ni jo ni la Federació cobrem comissions legals o il·legals. La gestió ha estat clara, transparen­t i beneficios­a per al futbol espanyol. No hem pagat per aquesta operació. Són 400 milions d’euros per al futbol espanyol”, va afirmar.

També va dir que sap qui hi ha darrere de tot això, però sobre si pensa que és el president de LaLiga, Javier Tebas, va optar per “no contestar per indicació del seu advocat”.

Finalment, va denunciar una persecució contra ell: “He patit atacs d’ençà que he arribat [...] no puc garantir que demà no em fiquin un sac de cocaïna al maleter”, i es va vanagloria­r dels avenços en els drets humans a l’Aràbia Saudita. “Abans d’anar-hi nosaltres no hi havia ni lavabos per a dones als camps. Vam aconseguir que les dones anessin als estadis en igualtat”, va concloure. ●

No puc garantir que demà no em fiquin un sac de cocaïna al maleter” Luis Ru/iales, president RFEF

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain