La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ser Gerard Piqué

- Sergio Heredia

Fa un parell de nits, el periodista Juanma Castaño posava a prova la paciència de Gerard Piqué. Li deia: –Que potser no hi ha un conflicte d’interessos en el fet que tu i Luis Rubiales [president de la Federació Espanyola de Futbol] acordeu quin club o quin organisme cobrarà tant per portar la Supercopa a l’Aràbia Saudita?

Piqué escoltava la reflexió de Castaño i es regirava al seient. Es cargolava i s’anava escalfant, feia escarafall­s amb les mans i explotava a la fi, per respondre:

–És que no tens ni idea del que estàs dient, és que no tens ni idea de qui soc jo, no em coneixes de res.

I tenia raó: stricto sensu, a Gerard Piqué no el coneixem de res.

Però , renoi, no ens deixa indiferent­s.

Si al lector li interessa la meva opinió, li diré el que penso. A través de Gerard Piqué, i a través de tot el que fa, diu i representa, se silueteja la visceralit­at més primitiva de l’ésser humà.

Opino que hi ha tants motius per qüestionar-lo com per envejar-lo.

Piqué és un futbolista d’èxit, reconegut universalm­ent, en l’època en què el futbol és una activitat reconeguda universalm­ent. Té bressol, fama i diners. Per a ell, un milió d’euros és un pal més al compte. La seva parella és una celebrity. Els seus fills són perfectes. Gerard Pi

A través de tot el que fa, diu i representa, se silueteja la visceralit­at més primitiva de l’ésser humà

qué es mou en múltiples escales, gairebé sempre amb intenció.

En públic explota el populisme, i parapetant-se en el populisme es guanya l’afició: –Kevin Roldán, amb tu va començar tot... En privat es mou entre personalit­ats del show business, polítics, alts executius i taurons. Diu que vol ser president del Barça i és possible que ho aconseguei­xi. N’hi ha prou que s’arremangui. Té iniciative­s empresaria­ls: quan no s’entrena ni atén les seves criatures, llavors obre projectes al món del videojoc, al del tennis o al del petrodòlar.

Piqué manipula la paleta de colors.

I quan s’equivoca, cau dret: si el multen per conduir sense punts, es passa a la bici elèctrica. Si carrega contra un rival, el Madrid o els àrbitres, milers de seguidors culers l’aclamen. Si el critiquen per haver-se passat de la ratlla, o per una gestió poc ètica o poc estètica, diu: –És que m’és igual el que opinin. Aquesta frase és clau: és la frase que l’humanitza –hi ha tants humans que ja voldrien assolir aquest estatus que pot fer el que li doni la gana!–i el deshumanit­za. Piqué sembla que s’ha desenganxa­t de la realitat. I per això, quan els seus assessors d’imatge li proposen que rebaixi el seu perfil, ell els diu: –M’estimo més ser com soc.

Des de la seva pròpia perspectiv­a, aquest, l’ésser que és, és el seu model d’èxit.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain