La Vanguardia (Català-1ª edició)

Piqué rep l’alta mèdica tres partits després i és convocat

- S O R O L L M E D I ÀT I C CARLES RUIPÉREZ

Xavi recupera Piqué,

■ després de tres partits apartat per una tendinopat­ia a l’adductor, i no el preocupa l’exposició mediàtica del central pels seus negocis amb l’RFEF. “Piqué és així. És una persona extraverti­da. Li agrada estar en boca de la gent. Si el veiés despistat o li faltés concentrac­ió, seria el primer d’avisar-lo. Però això li dona gasolina. Gairebé et diria que ho necessita per competir”, va assegurar el tècnic.

No és míster Marbre, sobrenom que es va posar a Michels. Dista molt de ser un sergent de ferro. “El meu lideratge no és dictatoria­l”, es va definir ahir Xavi Hernández. Però el cert és que la derrota contra el Cadis va fer enfadar molt l’entrenador del Barcelona. Sobretot el va enervar la mentalitat dels jugadors. Per això, dimarts el tècnic va reunir els futboliste­s a l’entrenamen­t per parlar-los sense embuts. “No va ser cap esbroncada”, va puntualitz­ar. “Però vaig dir les coses clares perquè ens va faltar fe i competir. Era un partit per guanyar-lo bé per ocasions. Cal tenir més fe i més desig de cara a porteria. No ens pot tornar a passar. Que ens guanyin amb arguments futbolísti­cs, com l’Eintracht. Però no ens poden guanyar per fe i desig”, va dir posant els punts sobre les is.

Acceptarà, doncs, perdre contra un rival que jugui millor, però no passarà per alt capitular contra un que mostri més ganes i il·lusió.

“Vam posar un vídeo perquè ho veiessin en imatges”, va anunciar sobre la seva xerrada. La resposta dels futboliste­s va ser positiva. Segons l’egarenc van entendre que el plus mental d’ambició no pot fallar. “Jo els vaig donar uns motius i ells em van donar la raó. Són conscients que ens falta competir millor”.

Segur que al vídeo no va faltar la centrada de Jordi Alba, al minut 40, que va treure el porter Ledesma abans que Memphis arribés. La pilota va quedar morta dins l’àrea. Frenkie de Jong tenia molt difícil rematar però és que ni tan sols ho va intentar. Sense oposició, la defensa gaditana va allunyar el perill. “Potser ho vam veure massa fàcil. El Cadis sabia que tindria dues o tres ocasions molt clares, que les havia d’aprofitar, i van mostrar aquell desig. Nosaltres no. I avançar-se al marcador en aquests partits t’ho canvia tot”, la

No ens poden guanyar per fe i desig; els jugadors són conscients que ens falta competir millor”

El president i en Mateu em van fitxar amb l’objectiu primordial de ser al bombo de la Champions” Xavi Hernández

mentava Xavi. No li falta raó. En 22 dels 46 partits d’aquesta temporada els blaugrana van començar perdent. Només en van poder guanyar sis.

El 0-1 contra el Cadis va fer que s’evaporessi­n gairebé totes les opcions de lluitar per la Lliga. “Tornem a tenir urgències. La Lliga està pràcticame­nt impossible. Ja sé que ser segon no és un objectiu en la història del Barça, però aquest any ho és. Hem de ser més humils que mai”, va dir per demanar a tothom d’adaptar-se a la nova realitat per sortir com més aviat millor de la dinàmica negativa, que va començar amb l’eliminació de l’Europa League. Sobretot perquè aquesta nit toca visitar la Reial Societat, sisè classifica­t, a cinc punts dels blaugrana.

Xavi sempre ha dit que és un guanyador, cosa que es va poder comprovar en l’etapa de jugador. Per la qual cosa és el primer decebut per haver quedat eliminat de la Champions, la Supercopa, la Copa, l’Europa League i pràcticame­nt de la Lliga. “Em sap greu. A mi m’agrada guanyar. Fins i tot sent una de les persones més optimistes del món, em toca acceptar aquesta realitat”. Tot i que va revelar que quan van anar a buscar-lo Qatar li van posar un objectiu de mínims. “Quan em fitxen el president i en Mateu [Alemany] l’objectiu primordial era ser al bombo de la Champions. A partir d’aquí tot el que vingués... però no ha vingut res”, diu, resignat. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain