La Vanguardia (Català-1ª edició)

La italiana Shopfully compra Tiendeo per 35 milions

La ‘start-up’ ocupa 170 persones, que s’integraran al grup

-

L’empresa italiana Shopfully ha comprat la start-up Tiendeo, especialit­zada en catàlegs de descomptes en línia des de l’any 2011. L’operació s’ha tancat per 35 milions d’euros, segons va confirmar ahir Eva Martín, fundadora del negoci amb la seva germana, María Martín, i Jonathan Lemberger. Tots tres controlave­n més d’un 60% de la propietat, mentre que la resta estava en mans de diversos inversors particular­s, com Luis Martín Cabiedes, Jesús Monleón o François Derbaix.

“Shopfully és el nostre homòleg a Itàlia, ens va venir a buscar en el marc del seu pla de consolidac­ió a Europa i vam acceptar l’oferta. Vam tancar la venda abans de Setmana Santa”, detalla Martín, que ocuparà un càrrec directiu a Shopfully durant els propers dos anys, tal com faran María Martín i Jonathan Lemberger.

Pel que fa a la plantilla, els 170 empleats de Tiendeo quedaran integrats dins del grup italià i continuara­n treballant des de les oficines de Barcelona, ubicades a l’emblemàtic edifici del Pier01, a la Barcelonet­a. “La marca Tiendeo es conservarà perquè opera en països on Shopfully no té presència, Espanya, Portugal, França, Mèxic i el Brasil”.

Onze anys després del seu naixement, Tiendeo entra en una nova etapa en què adquirirà una dimensió encara més global. Shopfully és una empresa nascuda a Milà que a través de diverses marques opera a 12 països, principalm­ent a Itàlia i Austràlia. Està controlada pels fundadors Stefano Portu i Alessandro Palmieri i diversos fons d’inversió, entre els quals destaca Highland, dels Estats Units. La facturació és confidenci­al. En un comunicat, assegura que té 45 milions d’usuaris actius i al voltant de 400 empreses entre la seva clientela. Els últims anys, s’ha proposat de convertir-se en un referent al sector del drive to store, un tipus de màrqueting digital que pretén augmentar les vendes al comerç físic. El 2020 el grup va protagonit­zar dues adquisicio­ns més a Itàlia, PromoQui i VolantinoF­acile.

Pel que fa a Tiendeo, la xifra de negoci va ser de 13 milions el 2021, un creixement d’un 24% respecte al 2020. Martín assegura que el negoci va ser rendible, amb un marge d’Ebitda (benefici brut) inferior a un 10%. Aquest any, la firma preveu arribar als 17 milions sota el paraigua de Shopfully. “Continuare­m operant de manera autònoma a cada país, però tindrem a l’abast nous productes tecnològic­s, es crearan sinergies potents”, afirma l’emprenedor­a, que té intenció de tornar a fundar una altra start-up a Barcelona. ■

La firma, fundada a Barcelona el 2011, preveu ingressar 17 milions sota el control de la nova empresa

 ?? XAVIER CERVERA ?? Jonathan Lemberger, María Martín i Eva Martín, fundadors i directors de l’empresa
XAVIER CERVERA Jonathan Lemberger, María Martín i Eva Martín, fundadors i directors de l’empresa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain