La Vanguardia (Català-1ª edició)

Catalunya tindrà més de 500 places noves d’accés al grau d’Infermeria

-

El Govern i les universita­ts catalanes han acordat la creació de 561 places noves d’accés al grau d’Infermeria el pròxim curs, xifra que representa un 25% d’increment respecte a la capacitat actual. La major part d’aquestes matrícules (435) serà a preu públic, fet que implica que per primera vegada aquesta modalitat (1.380 places) superarà l’oferta privada (1.365). La mesura pretén donar resposta a l’alta demanda d’aquests estudis a Catalunya i al dèficit de personal infermer, i va ser anunciada pels consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i Recerca i Universita­ts, Gemma Geis, en un acte a la UB.

Geis va admetre que l’augment de places és necessari, però no suficient, en funció de la demanda que hi va haver el darrer curs (4.500 peticions per a 2.300 llocs). Al registre de profession­als sanitaris de Salut hi figuren 50.000 infermers més joves de 65 anys, però un 40% del col·lectiu té més de 50 anys. La professió tendeix a l’envellimen­t a curt i mitjà termini i es preveu que els pròxims cinc anys es jubilaran entre 6.000 i 8.000 infermeres.

Les places de nova creació es distribuir­an entre la UB (80 a Bellvitge i 60 al Clínic), la UAB (70 al Germans Trias i Pujol i 70 al Parc Taulí), la Universita­t de Lleida (40 a l’Arnau de Vilanova i 40 a Igualada), la Universita­t de Girona (60) i la Rovira i Virgili (8 a Tarragona i 7 a Tortosa). En les privades, el centre adscrit a la UB a Sant Joan de Déu creixerà a 60 places, la Universita­t Internacio­nal de Catalunya en tindrà unes altres 30 al Campus Sant Cugat, i la Universita­t de Vic, 36. La revisió del grau d’Infermeria també inclou una proposta de millora de la formació, en què treballa un grup d’experts en el marc del Consell Interunive­rsitari de Catalunya. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain