La Vanguardia (Català-1ª edició)

Xoc d’estils pujat de to

El Betis busca el primer títol en 17 anys, i el València, recuperar el del 2019

- G RA E L LA D E S O R T I DA

La Cartuja de Sevilla acull avui (22 h, Telecinco) la seva tercera final de la Copa en un any natural. Després que la pandèmia i la tossuderia de l’Athletic i la Reial Societat per jugar davant el seu públic comprimís en 14 dies de l’abril de fa un any les finals del 2020 i del 2021, ara són el Betis i el València els que busquen rellevar al tron el Barça de Koeman –la Copa del Rei del 2021 va ser l’últim títol blaugrana–.

Serà un xoc d’estils que d’entrada es presenta pujat de to. Els dos conceptes antagònics a la gespa, partint de dos tècnics als antípodes, van començar col·lidint a la sala de premsa les hores prèvies al partit. És inevitable quan s’enfronten el futbol combinatiu i de possessió més guardiolis­ta de Pellegrini amb el joc directe i contundent d’un Bordalás més pròxim al cholisme, fins i tot al mourinhism­e per la seva incontinèn­cia verbal.

“Algunes acusacions que ens han fet no són certes, són irrespectu­oses i estan fora de lloc”, va disparar Bordalás contra el seu homòleg xilè. “S’ha faltat al respecte a la nostra afició i he de recordar que som l’equip que rep més faltes de la Lliga. Potser les interrupci­ons no són nostres, sinó dels altres”, va continuar l’alacantí en una referència velada a Pellegrini, que va pronostica­r que el València proposaria un partit “amb moltes interrupci­ons”.

Arriben a la final amb dinàmiques diferents: el Betis, més llançat, és cinquè a la Lliga i busca plaça de Champions. Té 15 punts més que el València, que és onzè, té set victòries menys i és més vulnerable (12 gols a favor menys i 10 en contra més que els bètics).

Aquesta final és la gran oportunita­t dels dos clubs de classe mitjana per aconseguir un títol en absència dels tres grans, que han copat nou dels últims onze trofeus de Copa. Per al València, l’últim èxit es remunta al 2019, a la final del Villamarín que va guanyar al Barça de Valverde (2-1); per al Betis, el seu últim glop dolç de Copa va ser fa 17 anys, el 2005, contra l’Osasuna: el seu segon títol.

En l’únic precedent de la temporada el Betis va golejar el València (4-1) a l’onzena jornada. ●

 ?? ULIO MUÑOZ / EFE ?? Els jugadors del València s’entrenen a l’estadi de La Cartuja
ULIO MUÑOZ / EFE Els jugadors del València s’entrenen a l’estadi de La Cartuja

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain