La Vanguardia (Català-1ª edició)

Edpuzzle ingressa 20 milions amb els seus vídeos educatius

La pandèmia ha impulsat l’ús de la tecnologia a les escoles

- Barce ona /

L’ús d’eines educatives digitals s’ha disparat arran de la pandèmia i empreses com Edpuzzle estan assaborint els fruits que aporta la seva tecnologia al mercat. Més encara si la clientela és en un mercat tan digitalitz­at com els Estats Units. És el cas d’aquesta startup de vídeos interactiu­s fundada a Silicon Valley pel professor català Quim Sabrià i els enginyers Santi Herrero, Jordi González i Xavier Vergés.

“Les vendes han crescut de manera exponencia­l des que va esclatar la crisi sanitària fa dos anys. Hem seduït molts professors i escoles”, assegura Sabrià, establert a San Francisco des del 2013, quan el projecte va ser acceptat per Y Combinator, una accelerado­ra de prestigi mundial que ha impulsat empreses com Airbnb o Dropbox.

En el cas d’Edpuzzle, la plataforma permet al professora­t elaborar vídeos de manera interactiv­a i personalit­zada per a l’alumnat. La tecnologia és d’accés gratuït, tot i que cada cop més escoles paguen per accedir als serveis prèmium.

“Calculem que avui utilitzen la plataforma al voltant de 200.000 centres educatius, dels quals 17.000 paguen una quota anual mitjana de 1.500 dòlars”, comenta Sabrià. Amb aquestes xifres, es pot deduir que la facturació aproximada de l’empresa s’acosta als 25 milions de dòlars, uns 23 milions d’euros. El conseller delegat comenta que un 95% dels ingressos procedeixe­n dels Estats Units.

A Espanya l’empresa també hi té presència (la meitat de les escoles té almenys un professor que utilitza la seva plataforma), igual com en els països nòrdics, el centre d’Europa i l’Orient Mitjà. “Hem començat a col·laborar amb governs de països com Guatemala i Malàisia, que ens veuen com una eina útil per millorar l’escolaritz­ació. A dia d’avui, també estem treballant en el desenvolup­ament de contingut educatiu propi que pugui complement­ar les classes que el professora­t prepara pel seu compte”, afegeix Sabrià.

Un total de 200 persones estan contractad­es per l’empresa. La majoria són als Estats Units, treballant en remot, i un equip de 50 persones és a la ciutat de Barcelona amb la resta dels fundadors, Santi Herrero, Jordi González i Xavier Vergés.

Sabrià comenta que el negoci és rendible i que, ara com ara, no necessita capital risc per créixer. Al llarg dels seus nou anys de vida, l’empresa ha captat un total de 4,5 milions d’euros (l’última ronda va ser l’any 2017), procedent de fons inversors com Rocketship Fresco Capital. ●

L’acció Buy Catalunya ●

USA, una trobada comercial organitzad­a per la Conselleri­a d’Empresa i Treball, va reunir ahir a Barcelona 70 empreses i entitats del sector turístic català per mostrar i comerciali­tzar la seva oferta a 40 operadors turístics nord-americans. Durant la trobada es van fer

Fundada a Silicon Valley el 2013, l’empresa ha arribat a 200.000 centres, la majoria als EUA

Catalunya acull 40 operadors turístics nord-americans per mostrar-los l’oferta

més de 650 entreviste­s de negoci entre les empreses i entitats catalanes i els operadors dels Estats Units que s’han desplaçat a Catalunya, que han estat selecciona­ts prèviament d’entre un centenar d’interessat­s. Aquests faran un viatge per Catalunya per conèixer les destinacio­ns. Europa Press

 ?? EP ?? Quim Sabrià, conseller delegat i cofundador
EP Quim Sabrià, conseller delegat i cofundador

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain