La Vanguardia (Català-1ª edició)

Putin presumeix que Occident no pot dividir la societat russa

- Moscou. Correspons­al

El president rus, Vladímir Putin, va acusar ahir Occident d’intentar dividir la societat de Rússia entorn de les forces armades. Però això, va assegurar, “és impossible”. En una reunió a la Fiscalia General de Rússia, Putin va elogiar la maduresa del poble rus i va afirmar que el pla dels països occidental­s és dividir la societat russa.

Segons va explicar, els diplomàtic­s d’alt rang dels països de la Unió Europea i dels Estats Units animen Ucraïna a utilitzar tots els mitjans per “guanyar al camp de batalla”. “Però a mesura que s’adonen que això no és possible, el primer pla l’ocupa una altra tasca: dividir la societat russa, trencar Rússia. I tampoc no funciona”, va afirmar.

Segons el dirigent del Kremlin, la societat russa es mostra cohesionad­a i “dona suport a les nostres forces armades, a les forces enviades per garantir la seguretat de Rússia i als ciutadans del Donbass”. Les autoritats russes han criticat el suport dels països de la Unió Europea a Ucraïna. Recorden repetidame­nt unes declaracio­ns de Josep Borrell, que va afirmar que “la guerra es guanyarà al camp de batalla”.

Putin va demanar als fiscals mà de ferro contra el que ell va presentar com a complots tramats per espies estrangers. En

L’FSB diu que ha desmuntat l’intent d’assassinat d’un periodista pro Kremlin

aquest context, va informar que els Serveis de Seguretat russos (FSB) havien desarticul­at el pla “d’un grup terrorista” per intentar matar un conegut periodista de la televisió russa. El president rus no va donar el nom de l’informador, però l’FSB va explicar que es tractava del presentado­r Vladímir Soloviov, el més conegut dels publiciste­s de la televisió estatal russa. “Tenia la intenció de fer-ho un grup de neonazis per ordre del Servei de Seguretat d’Ucraïna”, va dir l’FSB.

En el camp de les sancions Moscou va declarar ahir persona non grata fins a quaranta diplomàtic­s alemanys. Va ser la “resposta simètrica” a una mesura semblant adoptada per Alemanya el 4 d’abril. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain