La Vanguardia (Català-1ª edició)

El jutge prohibeix sortir del país als comissioni­stes del ‘pelotazo’ de Madrid

L’instructor creu que Medina i Luceño van fer un negoci “criminalit­zat”

-

missionist­es, aprofitant la “necessitat imperiosa” de l’Ajuntament per aconseguir material sanitari, van dur a terme un “negoci jurídic criminalit­zat” fent creure que era sense ànim de lucre.

El magistrat va dictar aquesta interlocut­òria després d’interrogar-los tots dos en qualitat d’investigat­s. Medina i Luceño van decidir anar plegats en l’interrogat­ori. Després de les primeres declaracio­ns de tots dos en què la seva versió dels fets distaven en alguns punts, aquest dilluns van optar per seguir la mateixa estratègia. Així, Luis Medina, fill del difunt duc de Feria, va recular i ara defensa la tasca del seu soci en aquesta operació. “Luceño no m’ha enganyat pas”, va dir al jutge durant l’interrogat­ori, a què ha tingut accés La Vanguardia.

Medina: “Com que és cosí de l’alcalde vaig pensar que em podria donar un contacte amb l’Ajuntament”

Tal com va contestar a l’instructor, va ser a través d’una antiga professora seva que va aconseguir el contacte del cosí de l’alcalde de Madrid José Luis Martínez-Almeida, malgrat que no el coneixia de res. “Vaig contactar amb Carlos Martínez-Almeida i li vaig dir que teníem material sanitari per vendre, que com que era cosí de l’alcalde vaig imaginar que em podria donar un contacte amb l’Ajuntament”, va afirmar.

Alberto Luceño va mantenir si fa no fa una tesi semblant. Després de dir que ell no va enganyar Medina per cobrar una comissió més alta, va explicar que la diferència en les comissions és perquè ell era agent, mentre que Medina era merament un “mandatari”. “No sabíem què guanyaríem fins que es va tancar l’operació”, va apuntar. Va ser el seu soci en aquest negoci qui li va donar el contacte de l’Ajuntament –el mateix que va declarar Medina–. ■

 ?? DANI DUCH ?? Luis Medina sortint del jutjat de la plaça Castilla després de declarar davant el jutge
DANI DUCH Luis Medina sortint del jutjat de la plaça Castilla després de declarar davant el jutge

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain