La Vanguardia (Català-1ª edició)

PP i PSOE obren la via de diàleg per renovar el Poder Judicial

-

Esteban González Pons, persona de confiança d’Alberto Núñez Feijóo i vicesecret­ari de relacions institucio­nals en la nova direcció del PP, serà l’interlocut­or dels populars en la negociació amb el Govern espanyol per a qüestions de justícia. La principal qüestió sobre la taula serà la renovació del Consell General del Poder Judicial, pendent des de fa més de dos anys i mig, així com la reposició del Tribunal Constituci­onal, que venç al juny. Per part de l’Executiu l’interlocut­or serà el ministre de la Presidènci­a, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtic­a, Félix Bolaños.

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va comunicar la designació de González Pons al president del Govern central, Pedro Sánchez, en un missatge en què també li va anunciar que el negociador en matèria econòmica és Juan Bravo, nou responsabl­e econòmic del PP. A l’altre costat de la taula hi haurà, segons va informar el Govern espanyol, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero.

Amb això, el president del PP vol fer veure a Sánchez que no només urgeix la renovació del Poder Judicial, sinó també, i amb més pressa, el decret llei sobre mesures per pal·liar les conseqüènc­ies de la guerra d’Ucraïna, que el Congrés ha de convalidar dijous. En les dues matèries, justícia i economia, segons fonts del PP, “hi ha qüestions pendents d’abordar pel Govern espanyol i pel principal partit de l’oposició”.

Els populars estan disposats a oblidar-se de les condicions per renovar el Consell de l’etapa de Pablo Casado i treballar amb el PSOE per “millorar” el sistema d’elecció dels seus membres, i la seva intenció és obrir els contactes sobre la renovació del CGPJ però sense les presses del Govern central, que a la reunió que va mantenir Sánchez amb Feijóo a la Moncloa es va fixar per abans del 12 de juny.

Per al PP és prioritari actuar en la situació econòmica, en què creu que el Govern de Sánchez menysté el principal partit de l’oposició. Bravo va qualificar aquest “silenci” de “menyspreu” a la seva proposta de rebaixa fiscal. ■

Feijóo informa Sánchez que l’interlocut­or per negociar el CGPJ serà González Pons

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain