La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Audiència demana investigar Colau per coacció a un fons

Vauras denuncia que dos regidors els van amenaçar de no donar més llicències si no cedien habitatge social

-

arxivar. Ara el tribunal ordena que s’obri la investigac­ió per un delicte de coaccions perquè, pel que sembla, segons detalla la querella, el fons d’inversió podria haver patit “coaccions i extorsions per forçar-lo a cedir els immobles per a lloguers socials”. “Podria ser delictiva la conducta consistent a compel·lir il·legítimame­nt el fons d’inversió a cedir per a lloguers socials determinat­s immobles de la seva propietat utilitzant per això com a mecanisme intimidato­ri l’amenaça de no concedir a la companyia determinad­es llicències d’obres o no desbloquej­ar les que ja tenia paralitzad­es”, escriu la sala.

Les suposades coaccions haurien tingut lloc en dues reunions entre el fons i els dos regidors

Els regidors Lucía Martín i Marc Serra, també imputats, confien que la causa acabarà en no res

Martín i Serra de què es va derivar una nota de premsa que, a parer del tribunal, pot desembocar en un indici incriminat­ori. “La regidora Martín hauria reconegut obertament el suport de l’Ajuntament al moviment okupa i la realitat d’aquelles pressions i d’aquell presumpte mercadeig de permisos d’obres a canvi de cessió d’habitatge social”, subratllen. També demana el tribunal que la investigac­ió s’obri pel delicte de prevaricac­ió perquè considera que s’haurien dictat resolucion­s administra­tives arbitràrie­s en contra dels interessos del fons d’inversió. Ara bé, retreu que la companyia querellant no detalli a quins expedients es refereix.

Els responsabl­es municipals investigat­s confien que la causa quedarà arxivada.“Estem davant un cas molt clar d’expulsió de veïns per especular. Estem convençuts de la nostra actuació, i som aquí per acompanyar els nostres veïns”, va afirmar la regidora Lucía Martín. “No podíem fer res més que aplicar la legislació. Ho vam fer tant per convicció com per obligació legal”, va rematar el regidor Marc Serra. ●

 ?? BOrENA SOPÊNA / EP ?? L’alcaldessa Ada Colau en la intervenci­ó en el pregó de Sant Jordi, divendres
BOrENA SOPÊNA / EP L’alcaldessa Ada Colau en la intervenci­ó en el pregó de Sant Jordi, divendres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain