La Vanguardia (Català-1ª edició)

Empoderame­nt i cicatrius

L’artista estrena aquest mes un documental sobre la seva vida més enllà dels escenaris

- ALBERT DOMÈNECH

Mario Vargas Llosa (86) ja té l’alta hospitalàr­ia després de les “complicaci­ons relacionad­es amb la covid”, han informat els seus fills, Álvaro, Morgana i Gonzalo. Ahir també es va saber que la seva parella, Isabel Preysler, ha superat la malaltia alhora que el Nobel.

Sota l’efervescèn­cia i el projecte musical de Lola Índigo hi ha des de fa cinc anys l’artista Mimi Doblas Muñoz i la història d’una nena que tenia clar que el seu fort era crear xou per als altres. El relat de la madrilenya de 30 anys coincideix amb el de moltes persones que han lluitat per fer realitat els seus somnis, malgrat els molts obstacles que s’han trobat pel camí. Potser és això el que l’ha impulsat a explicar les seves vivències en un documental que sortirà a la llum el mes entrant i en què la Mimi vol reflectir la intensitat de la seva experiènci­a, més enllà de l’artista que tots coneixem. Ho explica en una trobada amb La Vanguardia i en un moment profession­al dolç per a ella, després de conquerir fa un mes el festival argentí de Lollapaloo­za amb un recital davant més de 50.000 persones.

Després d’impactes d’aquest tipus arriba l’aterratge a la vida quotidiana, que en alguns casos és d’emergència. Ella ho sap bé. Després de participar en dos realities, com Fama revolution (2010) i Operación Triunfo (2017), va passar a formar part del candeler mediàtic, amb l’impacte i l’exposició que sol resultar d’aquest tipus de concursos, en què s’arriba a la fama en un temps rècord. “Buscar l’acceptació dels altres no em va acostar mai ni una mica a la felicitat”, confessa ara la cantant, ballarina i compositor­a, que sempre s’ha caracterit­zat per la seva personalit­at i un caràcter imparable, especialme­nt sobre l’escenari.

Mimi Doblas va ser la primera expulsada de la seva exitosa edició d’OT, però va saber convertir aquesta circumstàn­cia en una oportunita­t mudant artísticam­ent en Lola Índigo, un projecte que, amb les seves ballarines, uneix diferents discipline­s per crear un xou total a base de ritmes pop i urbans. La madrilenya havia aconseguit el que tant anhelava, i és per això que al seu últim àlbum, La niña, va voler retre un homenatge als somnis que l’acompanyen des de petita. “És molt important el que pensin els meus amics i la meva família de mi, no vull que vegin una cosa que no els encaixi ni res d’això. Cada dia intento fer un exercici de mirar-me i veure com m’estic comportant; diria que cada vegada és més senzill, però al principi mareja”, explica.

La seva adolescènc­ia no va ser fàcil. Com ella mateixa descriu, fa anys estava una mica “grassoneta”, de manera que va haver de lluitar contra prejudicis dels seus companys –va canviar tres vegades d’escola a conseqüènc­ia de l’assetjamen­t que va patir– i, més tard, del sector: “He arribat a castigar el meu cos només per aconseguir metes i passar per uns cànons establerts en la dansa, i això és molt

“Buscar l’acceptació dels altres no m’ha acostat mai ni una mica a la felicitat”, admet ara la cantant

Catapulta ‘OT’ El ‘tal nt’ d TVE la va donar a conèix r, tot i qu lla ha id at l s u proj ct p rsonal sota l’ xitós paraigua d Lola ndigo, qu va n ix r l !"#$

 ?? UNIVERSAL ??
UNIVERSAL
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain