La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Cuéntame’ arriba aquesta setmana a l’episodi 400 amb el futur en l’aire

La veterana sèrie podria tancar amb un telefilm o una temporada curta

-

Cuéntame cómo pasó, la sèrie més llarga del prime time de la televisió espanyola, emetrà aquest dijous l’episodi número 400, una xifra digna de celebració, entelada, però, pel futur incert de la ficció televisiva que s’ha emès ininterrom­pudament a La 1 de RTVE des del 13 de setembre del 2001.

Divendres saltaven les alarmes quan el portal Bluper informava que RTVE no renovaria la sèrie després de més de dues dècades en antena, amb 22 temporades i 405 episodis. La cadena pública encara no ha fet cap co

RTVE no ha fet cap comunicat oficial i la productora diu que encara negocia

municat oficial, i algunes fonts consultade­s no han volgut ni confirmar ni desmentir la notícia.

Segons assegurava el portal esmentat, la idea que estudia la direcció de RTVE és poder donar un final a la sèrie amb un telefilm o una temporada curta, cosa que a la productora de la sèrie, Ganga Produccion­es, desconeixi­en del tot. Aquesta decisió tindria a veure amb el fet que aquesta temporada la ficció protagonit­zada per Imanol Arias i Ana Duato té els pitjors registres històrics d’audiència.

L’últim episodi, emès dijous , es va quedar amb 1,1 milions d’espectador­s i un 8,2% de quota de pantalla. Són xifres força allunyades de la mitjana d’1,6 milions d’espectador­s i el 10% de quota de la temporada anterior i, per descomptat, dels sis milions i quotes d’un 40% de les primeres temporades.

Fonts de Ganga Produccion­es han explicat a La Vanguardia que actualment negocien per a una nova temporada de la sèrie, la numero 23, i que no tenen constància de cap cancel·lació. Actualment s’emet la temporada 22, emmarcada al 1994. Només queden sis episodis per emetre, incloent-hi el número 400 d’aquest dijous.

Molt seguida també a Amèrica Llatina, Cuéntame cómo pasó va néixer amb l’objectiu d’explicar la història recent d’Espanya a través dels Alcántara, que durant aquests anys han patit les aventures i desventure­s de qualsevol família de classe mitjana espanyola. ●

 ?? IRENEMERIT­XELL / RTVE ?? Imanol Arias i Ana Duato en una imatge de l’últim episodi emès
IRENEMERIT­XELL / RTVE Imanol Arias i Ana Duato en una imatge de l’últim episodi emès

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain