La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cambray anul·la un acte al paranimf de la UB per una protesta dels sindicats

-

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va anul·lar ahir la presentaci­ó del document Nous aprenentat­ges, nous espais que s’havia de fer al paranimf de la Universita­t de Barcelona per les sonores protestes d’un grup de representa­nts sindicals que, valent-se de botzines i xiulets, van impedir que se sentissin els ponents.

El conseller va manifestar que el boicot és una “falta de respecte” a les persones que han treballat en aquest document i que els manifestan­ts no represente­n “els nostres docents”. “Aquest matí no s’han presentat a la setena taula sectorial convocada i a la tarda venen a sabotejar això”. Va afegir que s’ha programat la reversió de totes les retallades perquè “tot alhora no es pot fer”, però que els sindicats prefereixe­n mantenir “un clima de confrontac­ió”.

Els sindicats continuen organitzan­t mobilitzac­ions com la d’ahir després de les fracassade­s negociacio­ns i després de cinc dies de vaga al març, desencaden­ats per l’anunci, sense diàleg i sense previ avís, del canvi de l’inici del pròxim curs escolar.

Un dels principals punts d’escull són les hores de classe dels professors. El departamen­t accepta recuperar les 23 hores lectives a primària el curs 20232024 i les 18 hores lectives de secundària el 2024-2025. Les organitzac­ions sindicals exigeixen que la millora laboral sigui per al pròxim curs i per a tot el col·lectiu. Argüeixen que a la resta d’Espanya s’ha revertit aquesta retallada en el sector públic.

De totes maneres, la mesura comporta un augment de contractac­ió de docents substancia­l (un per cada quatre, segons estudis de fa uns anys) que, segons Educació, no es pot aplicar el 2022 perquè no està previst als pressupost­os d’aquest exercici.

La conselleri­a exposa que aquest 2022 es cobrirà la reducció de jornada d’un terç amb substituci­ons de mitja jornada, mesura que els sindicats ja no veuen com un avenç perquè ja havia estat anunciada abans de les vagues. I que es pagarà el complement de funció directiva als directors en actiu, cosa que tampoc no es veu com una millora, ja que és de compliment obligatori després d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

També s’avança, segons Cambray, en la reducció de ràtios de P3 i en l’estabilitz­ació de docents amb concursos de mèrits i oposicions. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain