La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hem tornat?

- Santi Nolla

Encara no. De vegades les ganes es confonen amb la realitat. El Barça no ha tornat, malgrat que ja es va dir des del club el mes de gener i es va repetir al març al vestidor després de vèncer 0-4 el Madrid al Bernabeu. Xavi ha apostat aquesta temporada pels jugadors veterans, a qui ha donat galons, cobertura i minuts, i per Dembélé, que va rescatar del duel amb el club per col·locar-lo a l’equip. Les dues apostes es van coronar al Bernabeu, però no han tingut continuïta­t.

El Barça que havia d’haver tornat es va desplomar quan va caure contra els alemanys a l’Europa League en un Camp Nou humiliat i ha aconseguit tres derrotes consecutiv­es a l’estadi. A la Lliga contra el Cadis i el Rayo Vallecano. Això pot ser tornar, però a ballarla. Una qüestió són les declaracio­ns oficials i una altra el que es respira al vestidor, al club. A tots dos costats falta humilitat. Real.

La culpa no és de Frenkie DeJong, a qui han posat al mercat perquè és un jugador valuós per poder ingressar un traspàs. Està tocat per falta de confiança. Ni d’Adama Traoré, que ha jugat els minuts escombrari­es, ni d’Aubameyang, que ha marcat 11 gols (9 en els 12 partits de Lliga que ha jugat) ni de Ferran Torres, que n’ha anotat 7. Dembélé n’ha fet un a la Lliga. Pedri no hi és, i això sí es nota i molt.

La culpa tampoc no és de Koeman, malgrat

L’aposta de Xavi pels veterans i Dembélé va servir per al Bernabéu però no té continuïta­t

que es repeteixi que quan se’n va anar l’equip estava fora dels llocs Champions, sí, però només a sis punts del Madrid i amb un partit menys. Ara és a 15. El capità Busquets va dir en una entrevista a peu de camp després del daltabaix contra el Rayo que havien vist 200 vídeos com el gol encaixat i va fixar el problema “quan no ets efectiu a les dues àrees”. Ja. I al migcamp?

L’aposta pels veterans i per Dembélé ha servit en moments precisos, però no per tenir continuïta­t. Els reforços del gener han millorat el nivell. És indubtable, però, igual que a la temporada anterior, l’equip s’ha desplomat després d’un inici d’any espectacul­ar. Koeman ho va fer amb els tres centrals i Xavi amb reforços i el seu full de ruta, donant suport als futboliste­s, però el Barça es quedarà un any en blanc i aquesta setmana alimentarà la frustració veient el Madrid i el Vila-real a les semifinals de la Champions.

L’equip d’Emery té molta més qualitat que el Barça? Una plantilla millor? No. Però si Xavi, com va dir després de la derrota contra el Rayo, ha d’estar motivant els jugadors a cada partit és que ningú ha entès res del que és l’actual futbol profession­al en què els futboliste­s han de tenir un nivell d’intensitat impression­ant i cuidar-se molt durant la setmana i abans dels partits per rendir al màxim. Responsabi­litat i humilitat.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain