La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PP demana una llei contra l’ocupació il·legal

- /

per al PSC, l’actitud dels socialiste­s catalans contrasta amb els equilibris que es van veure ahir mateix al Congrés dels Diputats, on la ministra de Defensa, Margarita Robles, va reivindica­r la tasca del CNI –emparada, va dir, per la legislació espanyola–, mentre que altres membres de l’Executiu miraven d’apaivagar la crisi.

L’encarregat de defensar la posició socialista va ser el diputat i secretari primer de la Mesa, Ferran Pedret, que va afirmar que el seu grup avala la decisió de presentar una denúncia per

El líder del PP català,

Alejandro Fernández, va demanar ahir al Parlament “derogar immediatam­ent el decret de la Generalita­t que protegeix l’ocupació il·legal” i elaborar una nova llei estatal que permeti “desallotja­r els ocupes en un màxim de dotze hores”. A més a més, Fernández va reclamar “penes de presó per als ocupes violents” i va suggerir que els ajuntament­s no els empadronin, així com habilitar els Mossos d’Esquadra perquè puguin executar aquestes polítiques. El president del PP català va recordar que el seu partit va portar al Tribunal Constituci­onal, malgrat les crítiques per “insolidari­s i insensible­s”, un decret anterior del Govern que “protegia directamen­t l’ocupació il·legal”. “Que fàcil que és parlar de solidarita­t quan ocupen la casa als altres però com canvien les coses quan els l’ocupen a vostès. Llavors, fins i tot una destral treuen a passejar”, va ironitzar Fernández en al·lusió al polèmic episodi protagonit­zat per l’alcalde de Caldes de Malavella, de Junts, en un habitatge de la seva propietat. “No és la primera vegada que assistim a la seva hipocresia en aquesta qüestió”, va concloure el diputat popular. J. Hurtado què està a favor de qualsevol iniciativa que pugui contribuir a aclarir si hi va haver un espionatge il·legal a independen­tistes, de la mateixa manera que al seu dia, durant el zenit del procés, el PSC també va demanar d’investigar si els Mossos d’Esquadra van espiar il·legalment periodiste­s i polítics que s’oposaven a la independèn­cia de Catalunya.

El PSOE diu que estava al cas de la iniciativa i la ministra de Justícia la inscriu en el marc de l’Estat de dret

“Els poders públics s’han d’atenir a l’ordenament jurídic, i sempre s’ha d’actuar sota l’empara judicial”, va argumentar Pedret, que també va anunciar que el PSC exigirà que, una vegada aclarits els fets, “s’estableixi­n les responsabi­litats necessàrie­s”.

A Madrid, en qualsevol cas, no hi va haver cap distanciam­ent. El PSOE va assegurar que s’havia assabentat amb temps que el PSC votaria a favor de la denúncia al Parlament i que donava suport a aquesta decisió per les mateixes raons. “Cal posar en marxa tots els mecanismes de l’Estat de dret quan algú pensi que és víctima de qualsevol mena de delicte”, va afirmar la ministra de Justícia, Pilar Llop, per defensar Illa. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain