La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vicent Sanchis i Saül Gordillo cessen com a directors de TV3 i CatRàdio

Un concurs públic permetrà nomenar els seus substituts abans del 30 de setembre

-

bles aspirants han començat a circular, però els tres partits que han facilitat la renovació de la CCMA hauran d’entendre’s en un altre front, el de la configurac­ió del comitè de direcció de la Corporació, l’òrgan executiu de l’ens on s’inclouen, juntament amb els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, els directors d’àrea (estratègia i recursos humans, explotació i enginyeria, màrqueting i vendes, gestió i recursos i serveis jurídics).

Curiosamen­t, aquests directors estan en el mateix rang de poder que els responsabl­es de TV3 i Catalunya Ràdio, però ni són elegits per concurs, sinó a dit, ni han de retre comptes al Parlament. “Ningú no sap quina cara tenen”, resumeix una font.

L’estructura d’aquest comitè només tindrà canvis puntuals

Els implicats en la renovació admeten que encara hi ha camí per recórrer per a la “despolitit­zació”

perquè “no hi ha una voluntat de renovar-lo”. Seran vuit membres, com ja es va anunciar a començamen­t de mes, però el compromís dels tres partits és trobar “un equilibri” que també permeti fer passos cap a la despolitit­zació. Es dona per fet que membres que ja tenen un “marcat caràcter polític”hi continuara­n.

És el cas de l’home fort de Junts, Andreu Joan Martínez, que va ser la persona de Junts que va negociar l’acord amb ERC i PSC per renovar la CCMA, una figura que algunes fonts assenyalen que acumula “molt poder” com a director de Recursos Humans. Ara, aquestes mateixes fonts asseguren que “perdrà funcions”.

El repte és apostar per perfils “molt profession­als”, sobretot des del punt de vista tecnològic, per a la transforma­ció digital i la creació de la plataforma d’intercanvi previstes. Això “requereix un canvi molt bèstia i es necessiten profession­als de dins i de fora”, asseguren. Encara que la prioritat inicial fos “fer neteja”, s’hi imposa la resignació: “La política és així”. ■

 ?? QUIU  IANCESCH / ACN ?? Els ja exdirector­s de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i de TV3, Vicent Sanchis, al Parlament
QUIU IANCESCH / ACN Els ja exdirector­s de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i de TV3, Vicent Sanchis, al Parlament

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain