La Vanguardia (Català-1ª edició)

Arrestat per abús sexual al bus

- /

Els Mossos d’Esquadra

■ van detenir el 19 d’abril un home de 54 anys per un presumpte delicte d’abús sexual a dins de l’autobús número 67. L’arrest va ser a la localitat de Cornellà de Llobregat cap a les 6.30 hores del matí, van informar fonts de la policia catalana. La víctima va patir tocaments. Alterada, va alertar de la situació que estava patint. El conductor de l’autobús va decidir llavors parar el vehicle i avisar el centre de control, que es va posar en contacte amb els Mossos. Després de desplaçar-se al lloc dels fets, van detenir l’agressor. TMB està duent a terme plans contra la violència masclista com l’impuls d’autobusos a demanda i la instal·lació de càmeres. Jose Polo lista, demana “més implicació per respondre més bé a les situacions de vulnerabil­itat i incrementa­r el nombre de pisos de lloguer o socials”.

A la resolució consensuad­a pels alcaldes, per afegiment demanen a les entitats bancàries, els fons immobiliar­is o els grans tenidors d’habitatge que cedeixin als ajuntament­s o a entitats sense ànim de lucre els habitatges buits que no hagin llogat o venut “en un termini de tres mesos a partir del requerimen­t de l’Administra­ció”. Igualment, reclamen a l’Administra­ció catalana un increment dels ajuts a persones vulnerable­s i poder ampliar, mitjançant l’adquisició, la reforma o la rehabilita­ció, el parc d’habitatge social destinat a situacions d’exclusió residencia­l.

“Tenim moltes limitacion­s, no tenim recursos i considerem que és urgent una implicació més important de tots per garantir un dret fonamental com és l’habitatge”, assenyala Marta Farrés, que, a més a més, recorda que són els municipis els que estan actuant “més enllà de les seves competènci­es”. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain