La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els semàfors deixen l’estació de Sants gairebé sense taxis en hora punta

Els taxistes denuncien que s’encallen als voltants de la plaça per culpa de les freqüèncie­s semafòriqu­es

-

Alguns viatgers nouvinguts a l’estació de Sants s’incorporen a la cua i se’n van a tot drap. D’altres prefereixe­n esperar, esperar, demorar-se... i posar la mà a tall de visera, a veure si atalaien un taxi a l’horitzó. Perquè últimament això d’agafar un taxi en aquesta estació ferroviàri­a és una mica confús, sobretot quan arriben trens d’alta velocitat. Llavors les cues i les esperes es multipliqu­en. Mentrestan­t uns balbucegen exabruptes i d’altres simplement es mostren incrèduls.

Els taxistes donen la culpa a les freqüèncie­s dels semàfors de l’avinguda Roma i dels carrers Numància, Olzinelles i Sants. Asseguren que s’encallen als voltants de l’estació i fan que uns trajectes que habitualme­nt es feien en tot just un parell de minuts últimament duren un quart d’hora. “I llavors fa l’efecte que no hi ha prou taxis, que cal liberalitz­ar les llicències perquè hi hagi taxis per a tothom –lamenta Alberto Álvarez, àlies Tito, d’Élite Taxi, la principal associació de taxistes de l’àrea metropolit­ana–, quan el que passa és que, mentre que els viatgers nouvinguts esperen a la parada, els taxistes estan en fileres mirant d’arribar a l’estació”.

La veritat és que durant la major part de la pandèmia dotzenes de taxistes es passaven una pila d’hores avorrint-se i desesperan­t-se a la graella de l’estació, esperant les arribades dels trens d’alta velocitat. No tenien res millor a fer. Els carrers estaven deserts... Però de sobte, en aquesta abrupta tornada a la normalitat, els conductors tornen a pul·lular per la ciutat a la recerca de clients, mirant de recuperar el temps perdut, de recompondr­e els seus comptes.

“El trànsit de la ciutat està molt malament, molt pitjor del que ens esperàvem –insisteix Álvarez–. No sabem per què, què passa... El cas és que la tornada a la normalitat és molt matussera i estem donant una imatge de ciutat molt lamentable, terrible, molt dolenta. Els problemes no només es donen a l’estació de Sants, sinó també als recintes de la Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat. Aquí també trobem llargues fileres de taxis que s’acosten, i molta gent esperant... Sembla que les administra­cions només despleguen dispositiu­s de les policies municipals per agilitar el trànsit durant el Mobile World Congress. En aquests moments té lloc una fira que aplegarà més de 30.000 congressis­tes i no donem el servei que hauríem de donar. Durant la celebració de l’Alimen

També hi ha problemes en altres llocs clau, com ara l’aeroport i la Fira Gran Via

taria també hi va haver problemes. La situació és desastrosa. Els taxistes estan molt enfadats”.

A més, afegeix Álvarez, la falta d’auxiliars per organitzar les esperes també complica el servei a l’aeroport durant les nits. Llavors regna el caos i la llei de la jungla. “Tot plegat no fa res més que incrementa­r la presència de cotxes de lloguer amb conductor i de tota mena de pirates amb els seus propis vehicles particular­s, que es planten a l’aeroport i també a Sants oferint-se a la gent com si fossin taxistes. Molts visitants s’emporten una impressió patètica i penosa de Barcelona”. ●

Betty Ford Michelle Pfeiffer interpreta l’ex primera dama

 ?? ?? En alguns moments la presència de taxistes a l’estació de Sants sembla molt insuficien­t
En alguns moments la presència de taxistes a l’estació de Sants sembla molt insuficien­t
 ?? RON GALELLA / GETTY ??
RON GALELLA / GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain