La Vanguardia (Català-1ª edició)

Trapiello, Artajo i Morenatti, premis de periodisme

-

L’escriptor, poeta i columnista Andrés Trapiello, l’exdirector­a del Diari de Navarra Inés Artajo i el fotògraf d’Associated Press Emilio Morenatti són els nous premis Mariano de Cavia, Luca de Tena i Mingote, que concedeix el diari

ABC.

Inés Artajo, que l’any passat va deixar la direcció del Diario de Navarra després de gairebé 16 anys, rep el Luca de Tena, un premi que pretén reconèixer la llarga trajectòri­a d’una de les poques dones que han estat al capdavant d’un diari imprès, en què a més ha exercit com a cronista política i entrevista­dora. Com a directora ha tingut la responsabi­litat de liderar la transforma­ció d’un diari centenari al nou ecosistema digital. En tots aquests anys, a més a més, ha hagut de fer front a l’amenaça del terrorisme etarra.

Andrés Trapiello ha estat distingit per l’article Tal dia como hoy, publicat a El Mundo. Hi evoca un viatge de fa 23 anys a Terol, on el seu pare va lluitar durant la Guerra Civil i que li serveix com a excusa per destacar la desraó de la batalla.

Per la seva part, el fotoperiod­ista Emilio Morenatti, que té al seu historial el Pulitzer, el Fotopress o el World Press Photo (dues vegades), ha rebut el premi Mingote per la imatge de la casa sepultada que va captar a La Palma durant l’erupció del Cumbre Vieja.

El jurat ha estat presidit per Santiago Muñoz Machado, director de la RAE, i integrat pel director de La Vanguardia,

Jordi Juan; la directora d’El País, Pepa Bueno; el d’El Mundo, Francisco Rosell; el d’El

Correo, José Miguel Santamaría; el de La Voz de Galicia, Xosé Luís Vilela, i el d’ABC, Julián Quirós. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain