La Vanguardia (Català-1ª edició)

Condis vol créixer amb adquisicio­ns després de la venda al fons Portobello

La cadena de supermerca­ts expropieta­t dels Condal factura 817 milions d’euros

- MAITE GUTIÉRREZ LALO AGUSTINA

Supermerca­ts Condis, fundats per la família Condal i ara propietat del fons Portobello i de l’equip directiu, obre una nova etapa després del canvi accionaria­l del desembre. El grup ha traçat un pla de creixement a Catalunya –on centra exclusivam­ent el negoci després de deixar Madrid– que executarà mitjançant la compra d’altres cadenes de distribuci­ó. “Volem fer adquisicio­ns i tenim diners per això; ara bé, no anirem a buscar ningú”, afirma Manel Romero, president i director general del grup amb seu a Montcada i Reixach. Condis té una bona situació financera i la possibilit­at d’endeutar-se.

L’augment del consum domèstic impulsat per la pandèmia també ha beneficiat Condis. La seva facturació ha passat dels 783 milions del 2019, amb un benefici net de 8 milions, als 817 milions del 2021, amb un benefici de 35 milions. Les xifres de l’últim any estan una mica per sota del rècord del 2020, l’any de la irrupció del coronaviru­s, quan va ingressar 890 milions. “Era un augment prestat per la covid, que va afavorir la distribuci­ó de proximitat, el nostre nínxol”, comenta Romero. Amb la tornada a la normalitat i ja sense el negoci de Madrid, el grup tornarà a xifres prepandèmi­ques el 2022, amb uns 750 milions.

A banda del creixement mitjançant adquisicio­ns, Condis apuntalarà la nova etapa reforçant la venda de proximitat, els productes frescos i la digitalitz­ació de la companyia. La capil·laritat de la seva xarxa de botigues, de format mitjà, s’adapta bé al nou tipus de client, que compra a prop del seu habitatge i amb més freqüència, considera el president del grup. Sense concretar números, l’objectiu és superar els 673 establimen­ts actuals, dels quals 164 són propis –que aporten un 55% dels ingressos– i la resta, franquicia­ts. En total, Condis destinarà uns onze milions a remodelar els seus comerços aquest any. La inversió prevista per als pròxims quatre anys puja a 50 milions.

Amb els productes frescos, Romero també espera marcar la diferència amb les grans cadenes de distribuci­ó “aportant la qualitat que d’altres tenen més difícil d’oferir”. Finalment la cadena fa un pas més en la venda en línia, un canal que, a diferència del que passa en altres companyies, sí que els dona beneficis. Així, acaba d’obrir un servei de subscripci­ó per als clients de l’e- commerce.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Manel Romero, president i director general de Condis
XAVIER CERVERA Manel Romero, president i director general de Condis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain